Principalele „cârlige electorale“ ale actualei puteri sinăiene pentru alegerile locale din 2016 !

Deşi de data aceasta n-au bubuit artificiile, „in excelsis“, puterea locală a considerat că a câştigat şi de data asta alegerile. Chit că, deocamdată, modul de operare este un pic diferit şi tot ceea ce se potriveşte e doar numele partidului. Nu intrăm în alte amănunte, ci ne mulţumim să facem această precizare pentru cei ce înţeleg ce am vrut să spunem.

Grija mare a celor ce ne călăuzesc destinele urbei sunt, de fapt, alegerile locale din 2016. E o miză extrem de importantă şi cu siguranţă mult mai atractică din toate punctele de vedere faţă de banalele prezidenţiale din 16 noiembrie.

O parte însemnată a electoratului sinăian s-a dovedit până acum foarte talentată în a-şi alege opţiunile de vot. Puterea locală a observat acest lucru şi a înţeles că e bine să profite întotdeauna astfel încât să-şi atragă un capital electoral cât mai mare.

Din păcate nu puţini sunt aceia care se entuziasmează ca un copil în faţa unei pungi cu dropsuri de lucruri fireşti pe care le meritau fără să devină neapărat devotaţi cuiva în cabina de vot.

Din nefericire avem sinăieni care se entuziasmează în faţa unor gărduţuri firave din plasă de sârmă şi a unor borduri de unică folosinţă. Sau, mai grav, atunci când îşi pipăie portofelul ştiind că în el au un abonament gratuit pe transportul în comun. Uitând că, de fapt, în toată ţara pensionarii au gratuitate pe transportul în comun şi, mai grav, că abonamentele respective sunt decontate din bugetul local. Adică tot din banii lor. Votează cu sârg, uitând însă că plătesc pentru asta şi cei care încă şi-au păstrat gândirea nealterată de anumite influenţe.

Începând cu această ediţie ne propunem să vă supunem atenţiei câteva obiective edilitare din oraş care trebuiau date în folosinţă de ani sau chiar zeci de ani. Ne temem justificat că puterea locală le va folosi drept cârlige electorale şi în 2016. Primele două dintre multele, sunt noul spital orăşenesc şi blocul social de pe Aleea Kusadasi.

 

De 20 şi ceva de ani noul spital zace într-o ruină. Un gard, o macara şi un pic de lavabilă, iată voturi în plus pentru puterea locală în 2016.

Blocul social de pe Aleea Kusadasi trebuia dat în folosinţă cei târziu în 2009. Zace şi acum la roşu aşteptându-şi votanţii în 2016. Cârlig electoral excelent!

You may also like...

Leave a Reply