Senzaţional: activitate tumultoasă a edililor sinaieni !

Şedinţele de consiliu se succed într-un ritm accelerat, semn că se munceşte „cu zel şi activitate“ pentru propăşirea Sinaiei şi binele cetăţenilor…

 

Cine a crezut că mai marii urbei au fost loviţi pe neaşteptate de sindromul aşa-numitei „lentori balcanice“, iată că s-a înşelat amarnic. Într-o succesiune galopantă, nu cu mult timp în urmă, într-un interval foarte scurt, au avut loc două şedinţe ale Consiliului local. Una extraordinară şi cealaltă normală. Mai lipsea una „de îndată“, ca tabloul să fie complet! Dar, cine ştie? Dacă s-ar fi întâmplat aşa poate am fi fost puşi în nefericita situaţie de a-i vedea pe cei ce trudesc necontenit în folosul oraşului cum cad răpuşi de „epuisment“!. (epuizare, n.r.) Ultima perioadă a fost marcată de o muncă asiduă a aleşilor noştri, aceştia fiind părtaşi la desfăşurarea a două şedinţe de consiliu local. Două şedinţe de două feluri: una ordinară şi cealaltă extraordinară. Cea „cu regim special“ s-a desfăşurat fulgerător, pe data de 20 noiembrie a.c., undeva în amurg, la ora 17, în noul sediu al primăriei.

 

Evident, pentru o astfel de manifestare ordinea de zi nu a fost foarte consistentă, pentru că, bineînţeles, nu avea cum. Au existat însă proiecte de hotărâre de o mare importanţă pentru oraş. Dintre acestea menţionăm faptul că s-a discutat aprins despre aprobarea unui proiect tehnic ce vizează încă o sinecură a administraţiei locale sinăiene. Este vorba despre Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia. Mai aveam o „figură“ de acest gen undeva chiar în curtea primăriei. Dar dacă situaţia o cere, ce să-i facem, trebuie să ne supunem! Poate la un moment dat o să facem rost şi de nişte pliante, ca să justificăm rostul acestor instituţii pendinte de aparatul administrativ sinăian. Dar mai ales ca să putem explica, la nevoie, de ce sunt remuneraţi oamenii care suflă aburind geamurile instituţiilor respective între data avansului şi a lichidării.

 

Trecând peste aceste aspecte care poate că nu-i interesează pe sinăieni decât atunci când îşi pun semne de întrebare legate de cuantumul impozitelor pe care le au de plătit, ar mai fi de spus doar că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-au mai aflat anumite proiecte legate de banii pe care administraţia locală trebuie să-i dea pentru asistenţa juridică, unele lucruri legate de demararea lucrării la blocurile sociale pentru tineri – vestitele ruine din Platou Izvor – sau amplasarea unor panouri informative şi publicitare în noile staţii de transport în comun!

 

ŞI A FOST ŞI ŞEDINŢA ORDINARĂ!

 

Aici lucrurile au fost succinte şi nu vă putem atrage atenţia, stimaţi cititori, cu lucruri care ar putea „să rupă gura târgului“, cum spune vechiul proverb românesc. Însă nu trebuie să uităm că, din nou, a venit rândul unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. Acest subiect ne propunem să-l relatăm separat pentru că este vorba de cheltuirea banului public şi de modul în care puterea locală discerne să facă acest lucru.

Nu au lipsit de această dată nici problemele legate de anumite chestiuni imobiliare, ştiut fiind faptul că puterea noastră locală atribuie o mare atenţie în acest domeniu şi ţine morţiş ca întotdeauna să ne aflăm exclusiv pe tărâmul strictei legalităţi.

 

P.S. Din ce am aflat, anul acesta va mai avea loc o singură / ultimă şedinţă de consiliu local. Personajele principale, respectiv cei pe care i-am ales să voteze ce-i mai bine pentru urbe, se pare că au fost invitaţi să vină îmbrăcaţi frumos. „Cineva“ şi-a propus să facă nişte poze într-un fel de album „Nu mă uita“.

You may also like...

Leave a Reply