Societatea Electrica o dă doar în… estimări ?

Maeştrii specialişti ai Electrica sunt atât de pricepuţi încât dacă repară ceva sau fac o lucrare într-un anumit loc te poţi aştepta oricând să strice altceva în altă parte. După care spun foarte nonşalanţi: „Vai, am greşit, vă rog să mă scuzaţi!“, şi, cu ciocanul din dotare, îndreaptă greşeala.

După montarea noilor contoare electrice „americane“ nimeni nu a mai ştiut să-şi constate consumul! Electrica a promis că va trimite specialişti care să citească consumul real de energie şi să-i înveţe pe consumatori să facă singuri acest lucru pe viitor. Am rămas cu promisiunea în braţe căci societatea în cauză nu s-a ţinut de cuvânt, ci s-a rezumat la estimări.

Cetăţenii consumatori ai unicei şi singurei societăţi furnizoare de energie electrică din zona noastră – bănuim că şi din ţară – cum e şi firesc, au fost încântaţi că urma să vină un specialist care să-i înveţe să citească contorul şi să-i aducă la zi cu situaţia, dar şi cu plăţile.

Pentru multă lume totul nu a fost decât un vis frumos care, după trezire, s-a finalizat cu nişte plicuri găsite în cutiile poştale. N-a mai citit nimeni contorul, nu s-au mai făcut regularizări de valori ale consumului şi de preţuri… Electrica a preferat din nou lejera variantă a estimărilor. E mai uşor aşa, mult mai practic şi nici nu mai trebuie să pui oamenii pe drumuri să citească contoarele celor care sunt acasă şi să bată la uşă degeaba. Toată figura asta trebuie remunerată. aşa că economia se înţelege de la sine.

Vine iarna, sunt sărbători, banii trebuie direcţionaţi pe o cale precisă şi nu pentru ca agenţii Electrica de pe teren să stea să le explice consumatorilor cum se citeşte puzderia de cifre care apare pe ecranele digitale ale nou montatelor contoare, poreclite de către consumatori, americane. Americane nu că ar excela în calitate. Ar putea la fel de bine să fie chinezeşti sau aduse din Pacificul de Sud, pentru că descifrarea lor este la fel de… imposibilă pentru omul de rând neiniţiat în astfel de lucruri.

You may also like...

Leave a Reply