Suntem iar buni de plată !

Suntem iar buni de plată !

Să fie oare vorba că SC Urban SA -faimoasa noastră firmă de salubrizare are nevoie de ceva mai mulţi bani, tocmai acum că vin sărbătorile?  În halul în care arată oraşul din cauza gravei deficienţe a salubrizării ar fi o chestie de bun simţ ca Urban SA ori administraţia locală să ne plătească nouă, cetăţenilor, o sumă „forfetară“ ca să-i iertăm pentru că nu sunt în stare să-şi facă datoria!

Administraţia noastră locală este binecunoscută pentru multiplele sale abilităţi. Una dintre acestea este, fără doar şi poate, storsul banilor şi din piatră seacă! Bineînţeles atunci când respectivele „pietre“ aparţin cetăţenilor contribuabili. În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local sinăian aleşii noştri au dezbătut asupra unui proiect de hotărâre privind instituirea unei noi taxe. E vorba de o taxă „specială“! Banii adunaţi de pe urma acesteia probabil că sunt absolut necesari pentru ca faimoasa Urban SA   să-şi completeze veniturile…

Concret, în cazul de faţă discutăm despre faptul că mai marii urbei au hotărât instituirea unei taxe speciale pentru cei ce au marea şansă să beneficieze de serviciile noastre de salubrizare, dar încă nu au încheiat un contract corespunzător cu operatorul acestor servicii ce activează în arealul oraşului nostru! Astfel, începând de la 1 ianuarie 2015 pe raza administrativ teritorială a Perlei Carpaţilor se instituie o taxă specială de salubrizare. Cine va trebui să o plătească am spus deja, dar am uitat să precizăm că este vorba de „deşeurile menajere şi cele asimilate acestora“. E o sintagmă cu o permisivitate largă, dar acum nu are rost să căutăm noduri în papură. E cazul să trecem la chestiuni concrete, respectiv banii. Taxa specială de salubrizare va fi percepută astfel:

  1. a) în cazul persoanelor fizice fără contract de salubrizare – 7lei/pers/lună;
  2. b) Aici situaţia devine din ce în ce mai interesantă! (În cazul persoanelor juridice fără contract de salubrizare autorităţile responsabile vor percepe nici mai mult, nici mai puţin decât 300 lei/lună. Asta înseamnă contravaloarea colectării transportului şi depozitării a cinci mc de deşeuri.

Nimic nu se face însă brusc. Va exista o notificare pentru fiecare, abia după care va fi aplicată hotărârea despre care am vorbit.

You may also like...

Leave a Reply