Galaxia luminiţelor de Crăciun nu-i va arde pe sinăieni la buzunar ?

Sinaia luminite Craciun

Păcat că Sinaia nu va reuşi să strălucească în toată splendoarea ei, chit că eforturile puterii locale de a reînvia iluminatul public de Crăciun au fost, de data aceasta, cât se poate de consistente. Probabil şi din punct de vedere financiar. Dar, cu toate acestea, după doi ani de şantier, excavatoare, praf şi prăpăd poate că meritau atât sinăienii, cât şi turiştii, un strop de încântare, de bucurie pe care măcar luminiţele sclipitoare dintre stâlpi să le poată aduce. Nu comentăm sumele cheltuite, ci dorim tuturor să-şi umple inimile de bucurie văzând că Sinaia străluceşte măcar cu acest prilej.

Ziua de 6 decembrie, aniversarea mult iubitului Moş Nicolae, a fost prilejul aprinderii oficiale a iluminatului de Crăciun în Sinaia. Au fost de faţă, bineînţeles, nelipsita pleiadă de autorităţi locale care să-şi asume acest merit, dar şi o mulţime de sinăieni şi turişti.

Cei mici au fost foarte încântaţi de eveniment, cum era şi firesc. Şi de această dată puterea locală nu a scăpat prilejul să politizeze un eveniment care nu are nici în clin, nici în mânecă decât cu religia. Dar se pare că la noi nu contează. Totul trebuie folosit pentru câştigarea cât mai din plin a unui capital de imagine, a unui capital electoral de care puterea locală să se poată bucura cât mai „fructuos“ în 2016. Căci se pare că s-a îndrăgostit tare de tot de anumite funcţii şi fotolii. De altfel, nu e de mirare nici că de Moş Nicolae se întâmplă aşa! E suficient să ne gândim la halul în care a fost politizat un alt eveniment important în viaţa spirituală a sinăienilor, şi anume aniversarea zilei Sf.Ilie. Oricum, indiferent de sumele care s-au cheltuit cu instalaţiile noi şi cu celelalte consumuri, după doi ani de chin şi jale edilitare, locuitorii meritau un strop de fericire şi lumină.

You may also like...

Leave a Reply