Pe când „cea de-a doua“ Sinaie ?

Puterea locală a promis…

Puterea locală nu ne-a informat strict în momentul de faţă la ce suprafaţă se ridică aşa-numita „zonă turistică” a oraşului nostru. Însă n-a uitat să informeze electoratul la fostele alegeri locale de un fapt absolut formidabil. E vorba de un plan urbanistic zonal (?) prin care mai marii noştri au identificat – culmea, în afara oraşului – o suprafaţă uriaşă. E vorba de 73 de hectare care, după alegerile din 2012 pe care ştim bine cine le-a câştigat, urmau să fie puse la dispoziţia investitorilor. Se preconizau a fi construite noi zone de agrement, printre care un patinoar şi mult visatul aquapark.

În aceeaşi mulţime de hectare urmau să fie construite restaurante, magazine, centre de închiriere pentru materiale sportive şi alte asemenea chestiuni de valoare pentru urbe şi buna ei prosperitate. Toate acestea ar fi însemnat locuri de muncă şi câte şi mai câte. Bineînţeles că nu s-a realizat nimic şi totul a rămas o vorbă goală, în vânt. Ca de altfel multe alte probleme cu care puterea locală a luat ochii alegătorilor şi după aceea a lăsat-o exact… baltă.

Tot în cele 73 de hectare adiacente Sinaiei urmau să se dezvolte zone turistice de maximă importanţă. Se preconizau a deveni erecte cabane, vile, hoteluri, muzee. Deci, mai marii noştri au găsit o zonă în afara oraşului care e ceva mai importantă chiar decât oraşul Sinaia. O să avem două Sinăi într-una. Noroc că nu se ţine nimeni de cuvânt că ne-am face de râs cu extinderea noastră cu tot.

Cireaşa de pe tort o reprezintă construirea unui aşa-numit observator astronomic. E adevărat că puterea locală când se culcă are un somn liniştit. Cine   n-are avea dacă ar fi în locul ei? Dar de aici şi până la a le promite încă 73 de hectare de oraş cu toate cele turistice necesare şi plus un observator astronomic, parcă e prea de tot. Am înţeles că broşurica electorală trebuia să aibă cât mai multe subiecte cu care să le ia ochii cetăţenilor. Dar de aici şi până la a abera la modul… astronomic e distanţă mare. Noi nu suntem în stare să avem un cinematograf în centrul oraşului şi se surpă pe noi clădirea dar promitem 73 de hectare de observatoare, hoteluri şi restaurante. Tineretul, cetăţenii Sinaiei nu au unde să vadă o piesă de teatru pentru că sala de spectacole de la Casino e ţinută „cu lacătul pe uşă” datorită chiriilor prohibitive practicate.

You may also like...

Leave a Reply