Prin grija deosebită a autorităţilor locale… Oraşul s-a îmbogăţit cu o puzderie de cişmele!

Cismelele din Sinaia

Nu vă speriaţi stimaţi cititori! Ceea ce vedeţi în fotografie nu e un nou tip de obuz folosit pe câmpurile de luptă, ci un model de cişmea introdus de către administraţia orăşenească în diverse locaţii din Sinaia. Când şi dacă vor deveni funcţionale aceste obiective edilitare nu suntem acum în măsură să vă răspundem. Dar, cu toate acestea, sperăm că respectivele întruchipări din fier forjat vor fi totuşi folositoare la ceva, cândva…

Ne-am văitat până acum că murim de sete şi vara pe caniculă leşinăm de transpiraţie. De acum încolo n-o să mai fim lipsiţi de fluidele atât de necesare corpului, pentru că puterea locală a luat măsura montării de cişmele unde te aştepţi şi unde nu te aştepţi. Culmea, a fost vizat chiar şi cartierul Sf.Ilie cu o cişmea chiar lângă staţia de autobuz de lângă biserica cu acelaşi nume.

Interesant este faptul că s-a luat măsura utilării oraşului cu aceste obiective de mobilier urban. Şi mai interesant pe de altă parte ar fi să vedem când ele vor fi date în folosinţă şi vor face într-adevăr trebuinţă atât turiştilor, cât şi cetăţenilor acestui oraş în special în lunile de vară, atunci când magazinele care vând apă minerală şi răcoritoare obţin un succes economic enorm.

Într-un oraş de munte ca al nostru, unde nu ar trebui să ne plângem de lipsa surselor de apă potabilă, devine oarecum jenant ca tot trecătorul să dea câţiva lei pe două guri de apă din sticlele din raft sau să se plimbe în poşetă cu sticluţa de acasă. În faţa primăriei, de când ne ştim exista o ţâşnitoare, dar în ultimul timp ruginise spre eternitate. Să sperăm că lucrurile nu numai că s-au schimbat în bine, ci se vor menţine pe aceeaşi cale ascendentă. În fond şi la urma urmei nu e vorba de cine ştie ce sfârâială edilitară, ci de banale ţâşnitori de care toată lumea are nevoie.

Şi că tot veni vorba de cartiere – ştiut fiind faptul că puterea locală îndrăgeşte doar centrul şi numai centrul – iată că au apărut astfel de cişmele în locuri mărginaşe. Să fie oare vorba de o mărinimie a puterii locale sau discutăm despre o chestiune strict tehnologică? După cum bine se ştie infrastructura de alimentare cu apă a oraşului este (chit că-i nouă sau veche) într-un anume fel. Or fi fost montate aceste cişmele pe post de supape de presiune ca să aibă pe unde să ţâşnească eventualele avarii ale conductelor de apă din oraş? Afirmaţia poate părea hilară, dar, din păcate, nu este. Şi dacă ne gândim mai bine cişmelele respective ar putea fi folosite şi în scop electoral. Înainte de alegerile locale toată lumea are voie să ia gratis câtă apă vrea…

P.S. Nu uitaţi însă, stimaţi sinăieni, că apa care curge pe ţevişoarele cişmelelor publice o veţi plăti tot dumneavoastră, în calitate de cetăţeni contribuabili. În cazul defecţiunilor, al abuzurilor etc. tot dumneavoastră veţi scoate bani din buzunar. Dar măcar avem cişmele publice!

You may also like...

1 Response

  1. alex says:

    Poi la c scoruri se practica in restaurante si pub -uri …las k apa aia e nemaipomenita …:))))

Leave a Reply