După lăsarea întunericului în Sinaia te poţi plictisi în voie!

Să presupunem prin absurd că în acest sezon de iarnă Sinaia va deveni absolut neîncăpătoare din cauza numărului enorm de turişti care vor da buzna să ajungă la pârtiile de schi şi să le folosească (evident, ajungând acolo cu telegondola). După o zi plină de alunecat pe traseele schiabile excelent amenajate, majoritatea practicanţilor sporturilor de iarnă nu cad laţi şi se bagă în pat. Seara aceştia sunt amatori de distracţiile pe care Sinaia ar trebui să le poată oferi. Însă aici intervine nefericita problemă.

Poate că sinăienii nu-şi dau seama de acest lucru. Dar oraşul, după lăsarea întunericului, nu diferă foarte mult cu o modestă localitate de provincie. Darămite să mai ofere posibilităţi de distracţie la pretenţiile unei staţiuni montane de nivel internaţional, aşa cum mereu puterea locală se bate cu pumnii în piept că a ajuns Sinaia acum.

Spre exemplu, amatorii de evenimente sau de spectacole pot să-şi pună pofta în cui. Cine vrea să vadă un film n-are decât să meargă în camera de hotel sau unde s-a cazat şi să caşte gura la televizor, pentru că cinematograf nu mai avem de foarte mulţi ani. Avem în schimb promisiuni duium în acest sens. În câte cluburi pot dansa şi se pot distra tinerii fără să fie descurajaţi şi să se întoarcă din drum din pricina preţurilor usturătoare la buzunar pentru omul de condiţie medie. Degeaba avem pavele şi felinare noi! Pentru turişti, după lăsarea serii, oraşul devine absolut inert…

You may also like...

Leave a Reply