Într-un discurs ţinut la Balul Majoratului… Viceprimarul s-a dovedit un orator de forţă!

Chiar ne-am fi mirat ca puterea locală să scape aşa o ocazie cum e Balul Majoratului şi să nu politizeze evenimentul. Să nu uităm că e vorba de tineri care împlinesc 18 ani. Aşadar şi prin urmare începând de a doua zi au drept de vot. Deci, aşa un prilej nu trebuia scăpat, căci poate fi aducător de capital de imagine, electoral, la greu, iar mai marii noştri ştiu bine lucrul acesta.

De fapt au dovedit-o din plin, pentru că la noi, în Sinaia, pe Sfântul Ilie îl prăznuim la primărie, printre cei care au sfinţit crucea de pe Molomoţ, în noul ei amplasament, s-a aflat între popi bineînţeles şi întâiul stătător al urbei, la crosul regretatului profesor Adrian Ghioca mai aveam puţin şi numărul bannerelor cu numele primarului îl depăşea pe cel al concurenţilor, bătrânii nu mai pot împlini 50 de ani de căsătorie fără să fie felicitaţi de Vlad Oprea, iar de 1 Iunie, la „Primăria copiilor”, aproape că sunt mai multe bannere cu numele părintelui urbei decât copii. Şi câte şi mai câte…

Dar de data aceasta e vorba de numărul doi din administraţia sinăiană. Se pare că primarul n-a fost în localitate şi atunci vicele a trebuit să fie prezent la Balul Majoratului şi să-şi ia rolul în serios, ca nu cumva puterea locală să piardă această fructuoasă ocazie.

Vrând-nevrând, mâna dreaptă a întâi-stătătorului Sinaiei a trebuit să ţină un discurs în faţa unei audienţe foarte numeroase. Toată lumea a rămas cu gura căscată de prestanţa fantastică de orator înnăscut de care a dat dovadă vicele Bădăran, deşi a fost foarte succint şi n-a spus mai mult de cinci vorbe. Nu tu bâlbâieli, şi o dicţie mai ceva ca la actorii de film.

Audienţa a dat o înaltă apreciere elocinţei deosebite, care a izbit într-un mod plăcut urechile auditoriului, făcându-l să frea-măte de emoţie. Şi, culmea, vicele Bădăran a reuşit să încânte auditoriul, fără să aibă măcar o fiţuică la el!

You may also like...

Leave a Reply