Nici măcar Mama Natură nu mai ţine cu noi?

Toate ornamentele pentru sărbătorile de iarnă din centru au fost culcate la pământ de un vânt năpraznic!

Într-un oraş de muntea ca al nostru este firesc să bată vântul, uneori chiar cu furie, în special în anotimpul rece. Păcat că mulţi dintre cei ce ar trebui să ţină cont de acest lucru ori uită, ori cine ştie ce se întâmplă de mereu avem parte de surprize dintre cele mai neplăcute.

Parcă ar fi un făcut! Mereu iarna ne ia pe nepregătite şi ne mirăm ba că ninge, ba că… La fel cum zăpada abundentă ne blochează sistematic an de an oraşul, un eveniment similar s-a petrcut şi acum.

A fost suficient ca vântul să bată doar câteva ore cu putere astfel încât toate ornamentele pentru sărbătorile de iarnă amplasate prin centrul oraşului să fie puse, cu mic cu mare, la pământ. A rezultat un aspect dezolant!. trecătorii îşi dădeau coate şi se uitau miraţi, întrebân-du-se dacă nu cumva acesta este încă un semn rău pentru că ştim bine cu toţii că ne merge cum ne merge. Nimic de zis. De sărbători este nevoie de astfel de ornamente, care să dea   într-adevăr o faţă festivă oraşului. Avem nevoie să simţim spiritul sfintelor sărbători şi probabil că intenţia principală a celor ce s-au ocupat cu decorarea oraşului a vizat cele spuse mai sus.

Din nefericire, ca pe la noi, unii poate că au lucrat cu creierul neîncălzit, pentru că nu au avut precauţia nici de data aceasta să-şi pună şapca gândirii pe cap.

După cum se poate uşor observa postamentele mini-pomişorilor luminoşi de pe trotuare sunt complet disproporţionate faţă de înălţimea şi greutatea respectivelor decoraţiuni.

 

PĂCAT, PĂCAT DE BANUL ARUNCAT!

 

Multe din aceste instalaţii   s-au sfărâmat, s-au spart şi bineînţeles că trebuie înlocuite. Dacă treaba s-ar fi făcut corect, trainic, de la bun început acest lucru nu s-ar fi întâmplat şi n-am fi fost şi de această dată în pagubă. Dar, ce să vezi? Surpriză mare, la Sinaia a bătut vântul!

Oricât ar fi de frumoase şi de necesare pentru a bucura ochiul trecătorilor, să nu uităm că respectivele decoraţiuni au fost plătite din banii sinăienilor contribuabili. Pentru asta puterea locală a cheltuit o sumă nu tocmai modestă. Din informaţiile noastre, suma pentru achiziţionarea lor se ridică la 80.000 de lei. Nu suntem meschini, zgârciţi peste măsură. Ne pare rău că încă o dată s-a lucrat superficial…

You may also like...

Leave a Reply