Operatorii de caracatiţe vor izgoni turiştii chiar şi de sărbători?

Vigilenţa puitorilor de caracatiţe a devenit demult proverbială. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sinaia are de suferit din plin datorită activităţii pe care o execută acest insolit serviciu pendinte de administraţia noastră locală.

N-am vrea să fim maliţioşi sau să jignim pe cineva, însă se pare că e vorba pur şi simplu de o ambiţie. Bineînţeles că activitatea de blocare a roţilor se desfăşoară pe muchia de cuţit a legalităţii, ca să nu spunem chiar pe lângă. Deşi despre acest lucru s-au pronunţat chiar şi instanţele de judecată. N-o să vedeţi niciodată maşina vreunui mahăr a puterii locale sau al vreunui agreat care orbitează în jurul acesteia blocate cu caracatiţa galbenă chiar dacă parchează de-a curmezişul străzii pe linia continuă.

Dar de sus scuzele sau, mai bine zis, justificările vin duium. Chipurile, veniturile încasate din amenzile aplicate de operatorii de caracatiţe vor fi folosite pentru rezolvarea unor probleme stringente de care suferă oraşul nostru la diverse capitole. Dacă ar fi aşa, de ce oare nu se face publică o informare privind raportul dintre cheltuielile acestui serviciu şi „veniturile“ pe care le aduce la bugetul local?

Să nu uităm nici catastrofala pierdere pe care o produce oraşului prin faptul că turiştii au început să ne ocolească din ce în ce mai tare. Nu numai din pricina şantierului, cât a blocării roţilor.

E binecunoscut faptul că apetenţa operatorilor de caracatiţe se îndreaptă cu predilecţie către maşinile turiştilor care, neştiind bine despre ce este vorba şi nevrând să-şi strice vacanţele, achită taxa doar ca să scape cât mai repede. Şi e greu de crezut că vor mai reveni, când în celelalte localităţi vecine nu se întâmplă aşa ceva.

Oare şi de sfintele sărbători de iarnă operatorii de caracatiţe le vor face zile fripte şoferilor, arătându-se fără milă şi ruinându-le acestora bucuria Sfintelor sărbători?

You may also like...

Leave a Reply