Palmaresuri răsunătoare la Sinaia! Poliţia locală a întreprins acţiuni de maximă importanţă

Poliţia Locală este un organism ce funcţionează în cadrul administraţiei sinăiene fiind, în momentul de faţă, conform noii organigrame a aparatului de specialitate a primarului oraşului Sinaia, în subordinea directă a edilului şef. În clipa de faţă aceasta totalizează un număr de 25 de angajaţi, dintre care doi deţin funcţii de conducere, iar ceilalţi 23 funcţii de execuţie.

 

Această importantă „forţă de elită” este împărţită în cinci compartimente. În cel de Monitorizare şi control funcţionează cinci persoane, în timp ce la Linişte, ordine şi circulaţie rutieră – treaba fiind mai serioasă şi mai amplă – avem 11 angajaţi. O singură persoană se ocupă de autorizare, în timp ce Dispeceratul de pază şi monitorizare este compus din patru angajaţi. Cel de-al cincilea compartiment poartă denumirea „Parcări publice” şi are în componenţă două persoane. Să fie vorba aici de cei ce se ocupă cu temuta caracatiţă galbenă?

Actuala Poliţie Locală îşi trage seva din fosta Poliţie comunitară. Încă de pe acum câţiva ani când – asemenea lupului care îşi schimbă culoarea blăniţei, dar nu şi alte… obiceiuri – acest organism şi-a schimbat denumirea, publicul sinăian era prompt informat de puterea locală că poate să stea foarte liniştit întrucât noua poliţie locală va acţiona „într-o sferă mai largă” decât cea de până atunci. Spre exemplu, noile îndatoriri ale acestor vajnici poliţişti vor cuprinde şi supravegherea circulaţiei pe drumurile publice sau verificarea respectării disciplinei în construcţii (?!?).

N-am văzut până acum nici un poliţist local să-i fluiere pe muncitorii care lucrează pe imobilele în construcţii la înălţime că n-au cască pe cap sau centură de siguranţă pentru înălţime. În schimb am văzut un accident tragic, apropo de disciplina în construcţii.

De asemenea, în grija poliţiei locale intră şi afişajul stradal. Aici trebuie să recunoaştem că poliţiştii locali şi-au dat întreaga măsură a competenţei de care sunt în stare. Normativele prevăd negru pe alb că „poliţiştii vor putea verifica respectarea normelor legale privind afişajul local, electoral şi orice altă formă de reclamă”.

Nu numai că au desfăşurat „cu zel şi activitate” astfel de misiuni, ci chiar s-au întrecut pe sine. Ori de câte ori primăria a vrut să anunţe masele de vreun eveniment pus la cale, astfel încât cetăţenii să nu uite cine le vrea binele, poliţia locală a fost „pe fază”. Cu jeep-ul cel nou i-a sprijinit pe puitorii de afişe, facilitându-le deplasarea către toate panourile publicitare amplasate de primărie prin centru şi prin cartiere.

Atâta implicare, mai rar! Şi, apropo de jeep-ul cel nou, achiziţionat cu câţiva ani în urmă, puteţi sta liniştiţi stimaţi contribuabili pentru că nu s-a plătit pe el (din bani dumneavoastră) decât o bagatelă de 16.500 de euro (tradus în lei înseamnă vreo şapte sute şi ceva de milioane de lei vechi).

 

P.S. Mai nou, atunci când are chef de sondaje de opinie ca să vadă pe ce picior dansează, puterea locală îşi trimite operatorii pe teren – ghiciţi cu ce? Cu jeep-ul cel nou al Poliţiei locale. Iată deci o nouă misiune de maximă importanţă îndeplinită admirabil. Şi toate astea în timp ce băncile de prin parc sunt vandalizate, la fel ca şi staţiile de autobuz. Cât despre coşuri de gunoi atârnate pe stâlpi în anumite zone nici nu mai poate fi vorba, mulţumită patrulărilor neobosite ale poliţiştilor locali care descurajează vandalii. Şi câte şi mai câte…

You may also like...

Leave a Reply