Pe edilii noştri îi caracterizează mereu avântul, hotărârea şi dăruirea? Se lucrează cu febrilitate la tarapanaua din centru!

Cu aproape vreo trei ani în urmă, înainte să demareze lucrările Măreţului Şantier de refacere a centrului oraşului, puterea locală ne anunţa cu emfaza-i caracteristică: „După terminarea proiectului în Sinaia vom avea şi mai mult spaţiu verde!“. O fi fost vorba de vreo păcăleală sinistră? Cine poate şti? Deocamdată, strict la obiect, am constatat cu îndreptăţită mâhnire, faptul că în loc de grădiniţa din faţa fostului sediu al poştei avem un adevărat ocean de beton!

 

Bineînţeles că oceanul de beton din centrul oraşului nu era să rămână o suprafaţă pustie. Pe el a răsărit o tarapana atât de chicioasă, încât multora li se zbârleşte pielea. Dacă asta a fost vrerea puterii locale, n-ai ce-i face? Vorba aceea „de gustibus…“.

Dar mai există o vorbă: „gusturile nu se discută, dar se pot educa“. În fine, nu credem că e cazul la noi. Înfiorătorul mini-complex de chioşculeţe a costat o căruţă de bani. Asta şi pentru că nu a fost gândit şi realizat aşa cum trebuie de la bun început. Deci, evident, erau necesar amenajări suplimentare.

Iată că acum, în prag de sărbători, muncitorii se spetesc într-un hei-rup copleşitor să ducă la bun sfârşit amenajările necesare pentru ca chioşculeţele din această incintă să devină funcţionale.

Din câte am aflat se intenţionează ca tarapanaua să poată fi finalizată şi dată în funcţiune înaintea sărbătorilor de iarnă. Cu toate că se lucrează într-un ritm alert, e greu de crezut că acest se va întâmpla. După ce această incintă va fi gata „la cheie“, mai este nevoie şi ca agenţii economici să vină şi   să-şi ia spaţiile în primire. În fine, cine o să vrea să facă acest lucru. Sau, de ce să n-o spunem, cine-şi va permite!

 

LA CHIOŞCURILE DIN TARAPANA, CHIRII PROHIBITIVE?

 

Deşi acest lucru circulă doar sub formă de zvon vehiculat de gura târgului, ar trebui să nu uităm că niciodată nu iese fum fără foc. Căci dacă e să ţinem cont cât a costat tarapanaua plus amenajările de rigoare   – termopane, încălzire centrală etc. – vom observa că micile chioşculeţe nu vor putea avea chirii foarte atrăgătoare. Adăugaţi la asta şi că utilităţile costă foarte mult (încălzire, lumină, apă) şi veţi vedea că zvonul despre unele chirii prohibitive nu e doar o vorbă în vânt, neîntemeiată.

You may also like...

Leave a Reply