Puterea locală împinge Sinaia de pe… harta turismului?

A devenit deja de notorietate expresia că „reclama este sufletul comerţului“. Ce „reclamă“ a reuşit să facă puterea locală în ultimii ani Sinaiei o ştim cu toţii, am simţit-o pe pielea noastră. Şi parcă, plini de cinism, cei pe mâna cărora a încăput în ultimii ani administrarea oraşului, parcă fac într-adins, doar-doar or reuşi să pună complet pe butuci tot ceea ce încă se mai numeşte turism la Sinaia.

Ceea ce s-a petrecut la standul ultimei ediţii a târgului de turism este mai mult decât elocvent. Am avut un decor plin cu lemne de foc şi un birou în colţurile căruia zăceau sfios două pliante, plus o armată de funcţionari şi funcţionărei plimbaţi pe gratis. În timpul acesta agenţii economici, care au încercat cu greu să promoveze servicii de calitate şi să-şi formeze o clientelă stabilă, astfel încât să poată avea o activitate rentabilă, se trezesc că au muncit în zadar. Clienţii se scuză   într-un gest justificat pentru că nu au de ce să-şi mai cheltuie banii într-o Sinaie care a ajuns în ultimul hal…

Taxele abuzive, ilegale, contribuie şi ele din plin la ruinarea turismului sinăian. Dacă o să o ţinem în acest ritm şi nici iarna nu va ţine cu noi, nu peste mult timp s-ar putea să dispărem de pe harta turismului.

You may also like...

Leave a Reply