Sinaia va trece prin calvarul şantierului şi în 2015!

Până în momentul de faţă întârzierile la lucrările şantierului de refacere a centrului au devenit considerabile. Dacă nu ne înşeală calculele, au fost depăşite deja trei termene de finalizare, deşi din câte am înţeles încă de la început a existat finanţarea necesară pentru ca totul să fie dus la bun sfârşit în intervalul de timp stabilit.

S-a lucrat cum s-a lucrat. Au fost agreate din nou firmele care căpuşează de ani de zile bugetul local. Acestea au dovedit, bineînţeles, că nu au capacitatea, forţa şi dotările necesare (în oameni şi utilaje) încât să poată duce treaba la bun sfârşit în timp util. Ca pe la noi, s-a turnat asfalt şi betoane pe ploaie torenţială (exemplele bulevardului Ferdinand şi al străzii Piaţa Unirii sunt grăitoare)! Primăvara trecută, mai bine de trei luni, pe o vreme superbă, nu s-a mişcat nici o cărămidă din pricina încurcăturilor financiare iscate din cine ştie ce motive!

Fireşte, în mai mică măsură, dar calvarul şantierului va continua şi în 2015, pentru că lucrările nu sunt încă finalizate. În momentul de faţă nu se mai poate lucra. Se mai încropeşte câte ceva pe ici, pe colo, dar asta nu ne scuteşte de plăcerea ca la primăvară să vedem duduind din nou camioanele pe drumuri şi tancrazii fremătând cu pickamerele în mâini.

Nu suntem şi nu am fost niciodată împotriva implementării proiectelor europene şi a folosirii fondurilor care ne parvin în acest mod pentru efectuarea cât mai multor lucrări, pentru implementarea oricăror proiecte ar putea ajuta Sinaia să devină cu adevărat o staţiune montană de nivel internaţional. Un aflux de turişti ar însemna, fără îndoială, beneficii imense pentru oraş şi în special pentru agenţii economici şi locuitori.

Ar însemna locuri de muncă şi bunăstare. În schimb la noi totul a luat o turnură cu totul nefavorabilă, datorită modului de lucru şi al felului în care puterea locală înţelege să pună „anumite“interese înaintea celor ale urbei.

După două sezoane estivale, în care oraşul a fost sfârtecat de excavatoare, acoperit de praf, muget de buldozere şi pickamere era firesc ca toată lumea să aibă de suferit. Dar măcar să fi ştiut pentru ce. Poate că sinăienii s-au resemnat, pentru că altă soluţie nu aveau! Însă, mai grav, turiştii au început să ne ocolească din ce în ce mai vertiginos. Şi, iată, se pare că ne îndreptăm către un al treilea sezon estival în care Sinaia nu este încă pregătită să-şi primească oaspeţii.

Când oare vom putea constata că s-a pus punct? Cât mai aproape de alegerile locale din 2016?

You may also like...

Leave a Reply