Au demarat în forţă lucrările la mult promisul Centru pentru copii aflaţi în situaţii de risc!

În incinta Centrului Cultural „Carmen Sylva“ din Sinaia de câteva zile duduie excavatoarele. Se pare că actuala putere locală vrea să zămislească acolo o clădire care să adăpostească un aşa-numit Centru pentru copii aflaţi în situaţii de risc. Marea problemă este că în imediata vecinătate a locului unde se sapă se află un imobil locuit de câteva familii de sinăieni. Aceştia nu au un drum de acces la imobilul lor, aşa cum prevede legea, dar puterii locale se pare că nu-i pasă de acest lucru.

În cazul în care aceşti oameni au nevoie de o ambulanţă sau de intervenţia pompierilor la ei nu ajunge nici un autovehicul. În schimb, pentru că se apropie alegerile locale din 2016 puternicii Sinaiei au decis să înceapă lucrările la obiectivul despre care am pomenit anterior. Se pare că justiţia a dat o hotărâre favorabilă momentan puterii locale şi ca dovadă nimeni nu o mai poate opri din lucru!
Suntem curioşi să aflăm cine construieşte imobilul în cauză. S-a făcut cumva vreo licitaţie publică pentru atribuirea lucrării sau pur şi simplu a fost preferată o firmă de construcţii din oraş şi lucrarea s-a atribuit direct, pentru că aşa trebuia să fie? La noi astfel de chestiuni preferenţiale nu mai sunt un secret pentru nimeni şi nimic se pare că nu-i poate împiedica pe cei puternici să-şi exprime „opţiunile“ aşa cum vor ei. Ce se va întâmpla totuşi cu locatarii imobilului aflaţi în vecinătatea Centrului Cultural? Vor fi nevoiţi să strângă bani să-şi cumpere elicopter aşa cum, ironic, le-a fost sugerat de către puterea locală ca să poată avea un acces facil la apartamentele în care locuiesc? Chiar trăim în ţara bunului plac?

You may also like...

Leave a Reply