Au început „să se plimbe“ şi hârtiile referitor la locuinţele pentru tineri

În cadrul şedinţelor de consiliu local organizate de mari marii urbei în sala cea nouă şi festivă a primăriei se dezbat nişte documente de mare amploare. Se vorbeşte de locuinţe pentru tineri, se ridică probleme de categorică amploare. Numai că totul rămâne la nivel de vorbe. Mâini ridicate fără crâcnire de către o pleiadă de consilieri care nu îndrăznesc să contrazică pe nimeni. Şi tot aşa. La ce bun? Sinăienii au nevoie de lucruri concrete. Au nevoie de certitudini, nu de promisiuni şi obedienţă fără margini. Când tinerii se vor trezi cu cheia în buzunar şi vor putea intra în noile lor case?

Locuinţele destinate închirierii pentru tinerii sub 35 de ani aflate în Platou Izvor sunt, după cum se poate constata, sub formă de jalnică ruină. Acum, că se apropie alegerile locale din 2016, mai marii urbei şi-au spus că n-ar fi rău să folosească aceste ruine drept apital electoral cu care să îi câştige pe votanţi, chit că tinerii n-au să aibă parte de locuinţele în cauză. De fapt, ruinele despre care vorbim nici nu mai sunt pretabile să devină erecte pentru că au fost expuse prea mult timp intemperiilor, gerului, zăpezii astfel încât să mai poată fi recuperate şi duse la bun sfârşit conform legislaţiei în vigoare, respectiv la construcţiile civile. Nu facem noi această afirmaţie, ci chiar puterea locală a susţinutmai demult că respectivele imobile nu mai pot fi refăcute din moment ce atâta timp au eşuat lamentabil din pricina gafelor constructorilor şi ai administraţiei locale care nu au fost în stare să ducă la bun sfârşit proiectul.

LOCUINŢELE PENTRU TINERI CONTINUĂ SĂ FIE O MARE UTOPIE…

Încă înaintea alegerilor locale din 2008 puterea sinăiană afima că în 2009 locuinţele pentru tinerii sub 35 de ani vor fi date în folosinţă. Se spunea vehement faptul că există fonduri şi că edilii supraveghează desfăşurarea lucrărilor neprecupeţind nici un efort ca acestea să fie gata cel târziu în 2009. E suficient să numărăm câţi ani au trecut până acum şi să vedem că promisiunile puterii locale n-au nici în clin, nici în mânecă cu realitatea din teren. Dacă au existat bani, dacă vajnicii noştri edili au supravegheat lucrările, de ce acum, la mai bine de cinci ani distanţă, tinerii sinăieni nu pot beneficia de aceste locuinţe?

LA PROIECTE MINUNATE ŞI LA PLIMBATUL HÂRTIILOR NU NE ÎNTRECE NIMENI!

În schimb ne pricepem de minune la plimbatul hârtiilor. Iată, stimaţi cititori, ce frumos sună în actele puterii locale problema locuinţelor pentru tineri. Vă prezentăm în facsimil unul din numeroasele documente pe care puterea locală ni le tot plimbă prin faţă fără ca în realitate să constatăm lucruri concrete. La ce folos aceste documente? Poate doar ca mesaj electoral în 2016? Să mai câştige cine trebuie încă un mandat? Atât şi nimic mai mult? Cu asta trebuie săturat electoratul sinăian? Ar fi cazul să ne dăm seama că mergem pe o bârnă foarte îngustă şi nu avem nimic de câştigat în felul acesta. Promisiuni? Vorbe? Parole, parole, parole… Cam asta e tot.

Se ţin şedinţe peste şedinţe. Consilierii locali primesc indemnizaţii pentru acest lucru. Şi care este folosul, satisfacţia sinăienilor? Situaţia locativă în oraşul nostru este catastrofală. Cel puţin în cazul tinerilor nici nu mai are rost să vorbim. Fug mâncând pământul din acest oraş deşi puterea locală susţinea că trebuie să facem totul pentru ca tinerii să nu plece din oraş. Să le dăm locuri de muncă şi locuinţe. Locurile de muncă au fost date celor de la Tancrad şi Vectra. Cât despre locuinţe, ce să mai vorbim? Era vorba de încă un teren de vreo 5000 mp pe care să se facă ANL-uri. S-a revocat figura. Acum sunt de preferat vilele şi pensiunile… Alte comentarii considerăm că sunt de prisos.

You may also like...

Leave a Reply