Cu bradul în cârcă pe etaje!

Adevăratul pericol pe care îl prezintă macaraua vâjâitoare de la blocurile sociale de pe Malul Spitalului ameninţă în continuare „fericiţii“ locatari ai locuinţelor sociale. Cât despre lift, nici măcar acum nu au, la ani de zile de la darea în folosinţă a imobilelor în cauză. Puterea locală s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont?

 

Îl întâmpinăm cu drag pe 2015 cu doar patru blocuri din cele cinci pe care puterea locală a promis că le va da în folosinţă. Trei blocuri într-adevăr sunt gata pe Aleea Spitalului. Dar sunt oare chiar gata? Din informaţiile noastre nici măcar acum lifturile nu funcţionează, iar la rugăminţile cetăţenilor care locuiesc acolo adresate puterii locale au primit un răspuns foarte… intrinsec, ca să nu spunem altfel. Deşi realitatea e cu totul alta…

Cu toate că era o facilitate firească, existenţa unui elevator în aceste clădiri este încă la stadiul de utopie. E un vis frumos pentru toţi cei ce locuiesc acolo. Dar cine să aibă curajul să spună ceva de teamă să nu-şi piardă modestul acoperiş de deasupra capului? Probabil că la noi, la români, frica asta care păzeşte pepenii ne-a cam dat de multe ori peste cap şi toată această teamă conjuncturală s-a transformat într-o imposibilitate de a blama, de a critica, de a tăia răul de la rădăcină. De cine şi de ce ne e frică oare atunci când este vorba de drepturile noastre? Tocmai pe asta mizează cei ce ne conduc, aşa cum ne conduc…

Vine Crăciunul! Ce-o să facă bătrânii? Să-şi care bradul în spate şase etaje pentru că avem o primărie luxoasă, dar nu şi lifturi la blocurile sociale? Avem cabine telefonice englezeşti, stâlpi de iluminat ultramoderni, bănci, trotuare pline de pavele şi ţucale din cupru, dar de vreo şase an încoace ultimul bloc social nu poate fi terminat? N-ar fi oare cazul să ne responsabilizăm atunci când intrăm în cabina de vot şi să ne gândim de două ori înainte să punem ştampila? Nu de altta, dar ar fi spre binele nostru, al tuturor!

Din informaţiile noastre se pare că locuinţele sociale de pe strada Spitalului au fost atribuite într-un mod foarte inedit. Oamenii în vârstă au căpătat locuinţe sus, la etajele 5, 6, în timp ce tinerii (ca să îşi poată păstra nealterată vigoarea!) au primit case la etajele inferioare să nu ostenească urcând pe scări pentru că nici în momentul de faţă lifturile nu funcţionează în aceste imobile.

You may also like...

Leave a Reply