De ce n-am rupe din monotonie? Doar cu biloaie e banal…

În acest caz ne întrebăm, fireşte, de ce nu biloaie? Peste tot acolo unde a fost nevoie de blocarea celor care vor să intre cu autoturismele în locuri nepermise, au fost montate biloaie din fier.

Acum în faţa trecerii de pietoni ne confruntăm cu nişte stâlpişori care n-au nici în clin, nici în mânecă cu restul peisagisticii trotuarelor centrale. S-a hotărât puterea locală să mai rupă din monotonia esteticii urbane? Sau îi e frică de faptul că biloaiele sunt prea puţin eficiente şi sunt puse doar de „pamplezir“ pe colo şi pe dincolo… Iată căt tot mai eficienţi sunt patru stâlpi, că nimeni nu are de gând să-şi rupă maşina întrând în ei.

Unde mai pui că aceste piedici în calea şoferilor sunt înfipte exact în mijlocul drumului, în faţa complexului comercial proaspăt refăcut. Păi, dacă avem asemenea piedici, la ce ne mai folosesc puitorii de caracatiţe? Doar să consume benzina şi să sperie turiştii?

Păcat că edilii urbei n-au dat de curând o raită pe la Constanţa pentru că, sincer, cel mai eficient, la noi, ar fi fost stabilopozii. Acum că am intrat în anotimpul rece şi, bineînţeles, se preconizează zăpezi, avem un avantaj: stâlpişorii vor fi vizibili pentru pietoni, căci biloaiele sunt micuţe şi nu se văd sub stratul de zăpadă. Drum bun!

You may also like...

Leave a Reply