Într-un cadru festiv aleşii au trudit pentru ultima oară în acest an în folosul urbei şi al sinăienilor

Luni, 22 decembrie 2014, aleşii noştri s-au reunit pentru ultima oară în acest an într-o şedinţă festivă a Consiliului local. Mai marii urbei i-au rugat pe toţi care au fost prezenţi la această manifestare „triumfală” cu vreo trei luni în urmă să nu uite să vină îmbrăcaţi frumos. De parcă altfel aleşii noştri ar umbla îmbrăcaţi sărăcăcios…

Din câte ştim aleşii locali sunt oameni integri şi au grijă de ei înşişi şi nu ne-au făcut de râs cel puţin din punct de vedere vestimentar. Că marea majoritate ridică mâna de teamă şi spun „da”, este altă poveste. Ordinea de zi a acestei ultimei şedinţe pe anul curent nu a fost una foarte amplă ca număr de proiecte de hotărâre. Dar, în acelaşi timp, şedinţa în sine a avut „consistenţa” ei datorită faptului că proiectele de hotărâre prezentate consilierilor spre aprobare au fost legate de chestiuni imobiliare. Nu numai, dar e ştiut faptul că această latură a problemei este mereu în atenţia puterii locale…

Pentru început s-au discutat probleme legate de aprobarea proceselor verbale din luna noiembrie, cum era şi firesc. S-a discutat în plen despre taxele şi impozitele care vor fi impuse cetăţenilor contribuabili în anul ce vine. Oricum acesta este un subiect atât de important încât va face obiectul unei analize detaliate în ediţiile următoare. Se pare că în această şedinţă au început să se mişte hârtiile legat de locuinţele care ar fi trebuit să fie ridicate în cartierul Platou Izvor, dar momentan sunt sub formă de ruină. E vorba de tinerii până în 35 de ani. Însă, dacă stăm să ne gândim bine, câţi oare dintre cei ce făceau parte din această categorie au ieşit din calcul pentru că… au ieşit din calcul? Nu mai au 35 de ani şi prin urmare nu mai au dreptul la o astfel de locuinţă. Dar vin alţii în locul lor!

ORDINE DE ZI SUCCINTĂ, DAR REVELATOARE

Noi n-am vrea să cobim, dar ce ne facem dacă şi aceştia vor păţi la fel? Să nu uităm că blocurile respective trebuiau date în folosinţă încă din 2009. La alegerile locale din 2008 „jupânii” oraşului spuneau că au toţi banii şi că nu este nici o problemă ca blocurile să fie gata. Suntem în 2014 şi ne uităm cu jind la nişte ruine. Cel puţin acum se plimbă hârtii prin şedinţe. Deci, nu putem spune că nu se întâmplă ceva….

Au început să se mişte cu mare frenezie şi hârtiile legate de noua sinecură denumită foarte clar „proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 82 mp din Sinaia, tarla 16, parcela 121, lot 5, situat pe domeniul privat al oraşului Sinaia, pentru construire punct de informare turistică şi centru de închiriere materiale sportive”. O sinecură ca asta ne mai lipsea! În plus, mai tocăm şi ceva spaţiu verde din parcul Dimitrie Ghica, ca să fie treaba cu totul oablă! După vreo cinci ani şi ceva de absenţă de la Târgul Internaţional de Turism ne-am prezentat acolo cu o „armată“ de funcţionari, cu un braţ mare de lemne de foc şi câteva pliante. Or fi fost decisive pentru ca turiştii să fie determinaţi să vină la Sinaia? Greu de crezut.

IZUL CÂMPENESC AL STÂNEI DIN TÂRLE A DISPĂRUT DIN SCENARIU

Altădată şedinţele festive de consiliu se ţineau la Stâna din Târle. Sfârâiau grătarele, dârdâiau trigliceridele şi se zbătea piperul în păhărelele cu ţuică fiartă. Acum nimic rustic. Totul în sala cea nouă a primăriei. Banal, oficial, la patru ace, fără nici un pic de iz muntenesc.

You may also like...

Leave a Reply