La ce folosesc oare cabinuţele roşii în cartierele muncitoreşti?

Constatăm cu real interes că puterea locală împrăştie peste tot cabine roşii de telefon ca în Anglia. Acestea au bineînţeles inscripţionat pe frontispiciu denumirea clară, răspicată şi scrisă cu litere de aur a primăriei, iarpe celelalte laturi cuvântul „info“.

Probabil că aceste cabinuţe de telefon vor deveni chioşcuri de informare turistică, pentru că altminteri nu ne explicăm nici scopul şi nici titulatura lor. Dar şi în acest mod ideile se bat cap în cap. De ce am mai avea nevoie de chioşcuri de informare turistică în momentul în care, acum, ne aflăm în faza plimbărilor decisive a hârtiilor prin primărie pentru ridicarea unui nou centru de promovare a turismului, taman în parcul Dimitrie Ghica. Adică acolo unde în loc de iarbă verde vom betona încă un spaţiu astfel încât să ne mai putem mândri cu încă o sinecură.
Toate ca toate. Puterea locală face ce vrea pentru că aşa ne-a obişnuit de ani de zile. Nimeni nu-i poate sufla în… iniţiative. „Ei“ decid ce e mai bine pentru noi. Dar ce folos o cabinuţă de telefon englezească, roşie, ca punct de informare într-un cartier strict muncitoresc, unde turiştii nu vin nici dacă se rătăcesc?

You may also like...

Leave a Reply