Noile marcaje rutiere, făcute după bunul plac al „unora”!

Nu debordasem de prea multă fericire nici până acum legat de circulaţia rutieră în Sinaia. De acum înainte însă nu mai e mult şi vom putea spune că suntem legaţi de mâini şi de picioare în ceea ce priveşte modul de desfăşurare al traficului rutier. Devine din ce în ce mai limpede faptul că edilii şi-au pus în gând să obstrucţioneze acest mod de deplasare? 

Bănuim că puterea locală vrea ca toată lumea să-i acorde nota 10, să o ridice în slăvi şi să-i dăruiască din plin voturi la localele din 2016, pentru că s-a zbătut şi a dus la bun sfârşit marele şantier.

Acum, sincer, centrul parcă nu e cine ştie ce şi parcă nu merită chiar atât de multe voturi şi nici cele 20 de milioane de euro moca pe care le-am primit de la Uniunea Europeană. Să nu uităm că abia acum vreo doi, trei ani trotuarele au fost pavelate, iar infrastructura de alimentare cu apă abia fusese refăcută. Dar dacă unii vor, nu avem ce face! Trebuie să reparăm totul din doi în doi ani? Romanii cu a lor Via Apia au 2000 de ani de drum consistent. La noi ţine mai puţin, însă cheltuiala este mai mare…

Dacă e să ne gândim că tancrazii… şi „prietenii“ lor au lucrat, e clar şi cât de mult o să ţină lucrările respective. Toate bune şi frumoase, căci măcar avem un asfalt de la un capăt la celălalt: bulevardul Republicii – Via Carol I cu punct terminus Ferdinand, la Gura Pădurii. Unde mai pui că toate aceste trei bulevarde au fost şi marcate, dar doar pe alocuri.

CE-AR FI SĂ VOPSIM CALDARÂMUL MAI CU TALENT

De fapt doar centrul a fost binecuvântat cu varul marcajelor. În rest treaba nu e gata. A trecut deja şi a treilea termen de dare în folosinţă, dar ce mai contează? Tot oraşul este o linie continuă cu două mici excepţii. Nu poţi tăia linia continuă decât în faţa primăriei şi pe strada care coboară de la poliţie. Bineînţeles, nu ne aflăm într-o stare de normalitate, ci avem de-a face şi acum cu o chestie mai mult decât ciudată. De ce n-am avea linie discontinuă la şcoală, la bancă, la hotelurile mari? Sensurile giratorii nu fac altceva decât să încurce circulaţia şi nimeni nu are atâţia bani pentru benzină să facă plimbări dintr-un capăt în altul al oraşului pe lângă linia continuă pentru că asta a fost „pohta ce-au pohtit” mai marii urbei. Marcajele de pe şosea ar trebui făcute ţinându-se cont de a numite criterii, strict funcţionale. Nu după bunul plac al uora sau altora.

Nu este suficient să avem un intrând pentru limuzinele care au treabă mai mereu la primărie. Totul trebuia calculat, gândit astfel încât circulaţia rutieră în oraş să se poată desfăşura fără probleme, fără sincope. Dar iată că nici de această dată nu s-a întâmplat aşa ceva. Totul a rămas iarăşi la latitudinea celor cu putere de decizie. Nu s-au luat măsuri necesare şi suficiente pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii de normalitate, ci pur şi simplu s-a trasat… la întâmplare. Au existat sarcini precise pe care subalternii, dândâind de frică, le-au executat. Şi iată-ne într-o Sinaie cu o circulaţie mai mult decât bulversată. Când se va repara situaţia, greu de precizat. Sau mai bine zis dacă se va repara vreodată!

You may also like...

Leave a Reply