Un frumos „cadou“ de sărbători pentru SC DANSKI SIN SRL!

În ultima şedinţă mai mult decât festivă a Consiliului local sinăian s-a luat o decizie de mare amploare. O societatea comercială din oraşul nostru îşi poate vedea de acum idealurile împlinite pentru că s-a decis cu maximă şi foarte multă responsabilitate că merită să i se pună la dispoziţia SC DANSKI SIN terenul în suprafaţă de 82 mp, din tarla 16, parcela 121, lot 5, în zona adiacentă telegondolei pentru construirea unui centru de informare turistică şi închiriere materiale sportive.

Adică sutele de mii de turişti vor avea de unde să-şi ia schiuri şi plus de asta vor fi prompt informaţi că înainte, la dreapta şi un pic mai sus e muntele pe care pot schia…

INFORMAREA NOASTRĂ TURISTICĂ CEA DE TOATE ZILELE…

Ce ne-am fi făcut fără un astfel de centru e greu de imaginat. Dar trebuie să recunoaştem că cei ce depun eforturi în acest sens merită lăudaţi, merită întreaga noastră apreciere, căci sunt adevăraţii promotori ai turismului sinăian.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru terenul în cauză a fost de 0,5 euro/mp/lună! Dar considerăm că pentru societatea DANSKI SIN nu e o problemă să achite aşa o bagatelă de preţ. Mai ales că arealul din zona telegondolei adună iarnă de iarnă zeci şi zeci de mii de turişti! Te şi miri de unde Sinaia are o capacitate atât de mare şi cum poate face faţă unui asemenea aflux… Am omis să spunem că toată figura va fi valabilă cinci ani de acum încolo, aşa cum este menţionat în proiectul de hotărâre ce a fost supus votului consilierilor.

Cum credeţi că s-a votat, stimaţi sinăieni? S-a opus cineva? Şi-a pus cineva probleme legat de modul în care îi va deservi pe turişti centrul de închiriere de materiale sportive de acum înainte? Ar fi avut cineva curajul să spună „pâs”? Credem că nu, mai ales dacă e să ţinem cont de anumite lucruri pe care le ştim bine cu toţii. De parcă n-am avea până acum două sinecuri – una existentă şi una în proiect, ne mai lipsea şi la telegondolă încă un centru de informare turistică. Nu de alta, dar ca să ştie lumea că muntele e în sus şi nu lateral. În fine, nu avem ce face şi trebuie să acceptăm şi această situaţie. Mai ales că discutăm de nişte oameni de certă implicare, cu iniţiative pe măsură! Plus de asta există acte normative cu greutate şi, ţinând cont de faptul că vin şi sărbătorile, ce-am mai putea face? Nimic decât să aşteptăm ca turismul sinăian să se ridice pe cele mai înalte culmi de progres…

You may also like...

Leave a Reply