Un oraş împodobit după toate „legile artei“!

Nimeni nu mai poate spune nimic! Nici chiar cei care critică din suflet măreţul proiect de refacere a centrului trebuie să lase „garda jos“ şi să recunoască faptul că edilii noştri într-adevăr s-au supus legilor esteticii şi, ca dovadă, a reieşit un centru prin care oricui îi face plăcere să se plimbe. Fie că e turist, fie că e sinăian.
Mobilierul urban nu mai lasă de dorit. Ci, dimpotrivă, a ajuns în momentul de faţă la o valoare cel puţin estetică de nerecunoscut. Om fi fost noi oraş regal, dar acum suntem ne neînlocuit în această lume. Se vede limpede că milioanele primite „moca“ de la Uniunea Europeană au fost cheltuite cu folos, iar estetica Sinaiei dovedeşte impozanţă!

Aspectul estetic al băncii din imagine nu ne poate face decât să exclamăm cu vehemenţă: „Jos cu pălăria!“ Îmbinarea perfectă între beton şi lemn este un amalgam care, pur şi simplu, ne-a copleşit.

În plus de asta ergonomia acestui ansamblu fascinează! Unde te poţi relaxa mai bine decât în centru, pe o bancă din beton cu spătar din lemn natur şi având în faţă pavelele cele noi puse cu mare pricepere, profesionalim şi răbdare de către maeştrii constructori, care au trudit la zămislirea noului centru al oraşului. Neworkezii ne-ar invidia pentru o asemenea bancă pentru că nici măcar în faţa celebrului Museum of Modern Art nu au aşa ceva. E o piesă de arhitectură urbană de mare valoare. Dacă ar mai trăi, Brâncuşi însuşi ar da cu ciocanul în spătarul din lemn să vadă dacă rezistă. Iarna ne uităm şi aşteptăm cu nerăbdare vara să ne putem aşeza pe ea. Pentru că, implicit, atunci se va topi zăpada care în curând o va umple. Oricum, această bancă rămâne un stigmat, o emblemă dacă vreţi a noii structuri arhitecturale de care se bucură Sinaia.

You may also like...

Leave a Reply