Cazinoul din Sinaia a ajuns să rivalizeze la preţ cu cel mai vestit cabaret din lume

Tarifele percepute de Revelion la cazinoul sinăian au fost „la cuţite“ cu cele din marile unităţi de profil de pe plan mondial, aşa cum ar fi, spre exemplu, cele din Paris. E vorba de Bal Moulin Rouge, Cabaret-Latin sau Crazy Horse… Unităţile respective sunt de notorietate mondială şi mai avem foarte mult până să începem să ne aflăm măcar în „siajul“ acestora! Dar se pare că mai marii noştri visează foarte frumos noaptea şi vor să pună în aplicare dimineaţa tot ceea ce au visat. Mai  ţineţi minte că puterea locală vroia să ne compare cu Monte Carlo? Seamănă oare, stimaţi sinăieni,  capitala monegască cu Sinaia? Parcă suntem cam departe, nu-i aşa?

În orice caz, cei ce au vrut să-şi afirme pedanteria şi să se desfete în saloanele cazionoului sinăian au trebuit să scoată din buzunare o sumă deloc însemnată pentru marea majoritate a populaţiei, care se ridică undeva la peste 150 de euro de persoană. Raportat la „trataţia“ cu care au fost cinstiţi respectivii care au plătit suma în cauză, nu putem spune că a fost chiar ceea ce se cheamă un festin în toată regula. Şi în acest caz a fost vorba „de gustibus“, care, după cum bine ştim, nu se discută. În orice caz, rămâne fastul, rămâne amintirea unei seri de neuitat… Numai că la o sumă oarecum similară multă lume şi-ar fi putut oferi câteva clipe de neuitat în locuri mult mai… fastuoase. Spre exemplu, în una din discotecile care dau muzica la maxim lângă principalul port din Monte Carolo, o bere costă vreo 20 de euro. Deci… Făcând diferenţa şi înţelegând comparaţia, suntem convinşi că cea mai mare parte a lumii va înţelege „valoarea deosebită“ a petrecerii sinăiene.

„PERLA CARPAŢILOR“ NU MAI POATE FI CE-A FOST?

În momentul în care avem o administraţie locală cu oameni de valoarea pe care ştim cu toţii că o au, e greu de crezut că răspunsul la întrebarea din subtitlu poate fi DA. În fine, cuminţenia, precauţia, este uneori cât se poate de benefică. Nu ne dorim să fim nici laşi, nici precauţi. Dar cu asemenea… poate că e mai bine să fii precaut.

You may also like...

Leave a Reply