Comarnicul în aşteptarea alegerilor anticipate… Primarul Dorian Botoacă, demis pentru incompatibilitate!

Lovitură de teatru la Comarnic. Când se aştepta mai puţin, primarul Dorian Botoacă a rămas fără mandat. În momentul de faţă Prefectura Prahova a vacantat postul de edil-şef şi a constatat incom-patibilitatea fostului primar, urmând să stabilească în curând şi data la care vor fi organizate alegeri anticipate în această localitate. Deocamdată interimatul la primăria Comarnicului este asigurată de viceprimarul Mircea Cocă. De fapt fostul primar Dorian Botoacă a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate încă din luna iunie 2013. Astfel, acesta s-a aflat în situaţia de incompatibilate între iunie 2008- iunie 2010, funcţionând atât ca primar, cât şi ca persoană fizică autorizată „Botoacă I.Vasile Dorian”. De asemenea, el s-a aflat în aceeaşi stare de incompatibilitate şi în 2011 când a funcţionat atât ca primar, cât şi ca administrator al SC DORIAN SMART SOLUTIONS.

Autorităţile competente au hotărât astfel că Dorian Botoacă a încălcat Legea 161/2003. Aceasta prevede în mod expres faptul că „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale sau calitatea de comerciant persoană fizică”. Demn de menţionat este şi faptul că în prezent Agenţia Naţionala de Integritate a comunicat deja Instituţiei Prefectului judeţul Prahova constatarea stării de incompatibilitate a primarului oraşului Comarnic, Vasile-Dorian Botoacă. Raportul de evaluare prin care s-a constatat această stare a rămas definitiv prin Decizia nr.4692/05.12.2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În momentul de faţă comărnicenii aşteaptă alegeri anticipate pentru a-şi mandata noul primar. Conform legii acestea vor putea fi organizate la 90 de zile de la expirarea termenului în care poate fi atacat ordinul Prefectului prin care acesta a constatat încetarea mandatului primarului.

Dar povestea problemelor fostului primar din Comarnic nu se opreşte aici. Acesta este acuzat într-un dosar penal că a deturnat sume mari de bani din fondurile destinate păşunilor şi pajiştilor alpine din zona Comarnicului. Se pare că totul a început încă din 2007, dar din informaţiile noastre sesizările au fost muşamalizate fără ca primarul din această localitate să fie măcar audiat. Fostul primar a declarat la un moment dat că are cunoştinţă de cele patru plângeri împotriva lui la DNA pentru subvenţia europeană la păşuni, dar a spus că nu are nici un amestec în atribuirea subvenţiilor pentru păşunile din Comarnic. Primarul Dorian Botoacă este acuzat că a plătit cu bani publici 850 lei/ha „curăţatul mărăcinilor”, fără ca această lucrare să fie efectuată. În realitate preţul normal pentru astfel de lucrări este undeva în jur de 150 lei/ha. De asemenea, el este acuzat şi că ar fi falsificat declaraţiile de eligibilitate prin care s-ar fi deturnat fondurile europene pentru păşuni. Acestea fiind zise, aşteptăm cu interes soluţiile pe care le vor da autorităţile competente legat de acest caz. Şi, cine ştie, poate viitorul ne va rezerva şi alte surprize legate de “activitatea” de până în prezent a celui ce a ocupat până de curând fotoliul de edil-şef al Comarnicului.

You may also like...

Leave a Reply