Sănătate pentru toţi: remedii pentru răceală şi gripă

Băile călduţe, supa de pui, ceaiul îndulcit cu miere, suplimentele alimentare, ibuprofenul şi paracetamolul pot fi aliaţi de nădejde în lupta cu gripa sau răceala în stadii uşoare.

Cum distingi răceala de gripă
Pentru a putea distinge între o viroză şi o gripă trebuie să ştiţi că prima debutează gradual, febra nu depăşeşte 39 de grade C, iar tusea persistă doar câteva zile, cel mult o săptămână. Copiii strănută şi fac roşu în gât.
Spre deosebire de răceală, gripa debutează brusc, cu febră mare, dureri de cap şi frisoane, truse seacă şi nas care curge. Gripa netratată corespunzător poate duce la complicaţii mai severe decât răceala.
Ibuprofen sau băi calde pentru febră
De cele mai multe ori, febra, unul dintre cele mai frecvente simptome de boală, nu trebuie să vă dea bătăi de cap, însă în anumite situaţii este nevoie de ajutorul medicului. Nu ezitaţi să-i faceţi o vizită dacă aveţi un copil mai mic de 4 luni care a făcut febră. Pentru cei mai măricei, este necesar ajutor medical dacă febra durează mai mult de trei zile, iar la un copil mai mare, şase zile. În celelalte cazuri nu este periculos să trataţi febra cu medicamente uşoare.

You may also like...

Leave a Reply