Sinaia, nedeszăpezită la greu nici măcar de Sfintele sărbători de iarnă!

A devenit deja de multă vreme o tradiţie ca vacanţele de iarnă să le petrecem pe frumoasele pârtii ungureşti, bulgăreşti sau austriece, după preferinţe. Asta dovedeşte tot ceea ce s-a petrecut în ultimii 25 de ani în ţara noastră. Am fost atât de „dibaci“ încât ne-am furat până şi tot ce mai aveam sub căciulă. Alţii se bucură din plin că au zăpadă, pentru că ştiu efectiv ce să facă cu ea, dar mai ales cum să atragă turiştii!

Ai noştri bravi edili ai oraşului, după ce „au spart“ 20 şi ceva de milioane de euro, din bani europeni, guvernamentali şi locali, nu sunt în stare nici în această iarnă să asigure o deszăpezire cât de cât normală a arterelor centrale ale oraşului.
Nu avem pretenţii exagerate! Nu vrem ca Sinaia să fie deszăpezite „a giorno“, ca oraşele de prin occident, dar măcar atât cât să se poată circula, dacă nu civilizat, măcar fără grija de a cădea şi a-ţi rupe picioarele. Se pare că pe noi întotdeauna totul ne ia prin surprindere. Mare minune că iarna ninge, de parcă ar fi trebuit să înflorească portocalii şi nu să cadă zăpadă. Iată, stimaţi edili, că a nins din nou. Ce-o să facem acum? În centru avem o mulţime de ghivece şi de bile pe care nu le putem ocoli nici noi, trecătorii, şi nici bobcat-urile care ar fi trebuit să ne deszăpezească trotuarele. Cum vom proceda în acest caz, mai ales după căderea întunericului? O bilă de vreo 30 de centimetri, acoperită de un strat de zăpadă cam de aceeaşi înălţime, poate reprezenta un pericol real pentru un trecător – să zicem – în vârstă. Producerea unui accident este aproape inevitabilă. De ce oamenii trebuie puşi în situaţii de risc? Doar pentru că puterea locală şi-a dorit o estetică „ieşită din comun“ a oraşului? Nu trebuia oare să se gândească la latura practică a amenajării urbane decât la tot felul de excentricităţi“ edilitare care nu-şi au rostul?

You may also like...

Leave a Reply