Start în cea de-a IX-a ediție a “Cupei Orașului Bușteni“

Deși în stațiunile de pe Valea Prahovei există o forfotă mare și asta datorită stratului de zăpadă extrem de mare, dar și a numărului impresionant de turiști și practicanți ai sporturilor de iarnă, orașul Bușteni este conectat în perioada ianuarie-februarie la tradiționala competiție de fotbal în sală “Cupa Orașului Bușteni“, ajunsă la cea de-a IX-a ediție.
La această întrecere, unde sunt angrenate principalele cartiere ale vestitei stațiuni de sub poalele Crucii de pe Caraiman, un rol primordial îl are domnul primar Emanoil Savin (vezi foto) care a reușit să păstreze tradiția acestei manifestări sportive încă de la prima ediție și asta datorită implicării directe în organizarea și desfășurarea, în condiții excelente, a acestui eveniment fotbalistic.
Trebuie să subliniem și aportul adus la “Cupa Orașului Bușteni“ de către Consiliul local și Primăria orașului Bușteni, dar și a unor importanți sponsori din localitate.
Primele două etape au avut loc în weekend-ul trecut, mai precis sâmbătă și duminică, echipele fiind susținute de înfocații lor suporteri. În partida inaugurală s-au întâlnit echipele Zamora – deținătoarea trofeului și Griviței – surpriza ediției trecute, un joc ce se anunța spectaculos prin prisma faptului că trupa în care evoluează edilul-șef (Zamora) dorea să debuteze în noul an cu o victorie, iar adversara sa să confirme, printr-o evoluție de excepție, că rezultatul de egalitate obținut ediția trecută nu a fost o pură întâmplare.
Având în jucătorul Emanoil Savin un servant decisiv, echipa din Zamora (vezi foto) a apăsat pe accelerație și după prima repriză scorul era 5-0(!).
Actul secund a început în nota de dominare a deținătoarei trofeului care s-a desprins la opt goluri diferență, ultimele două goluri fiind marcate de Emanoil Savin.
După acest galop de sănătate, cei de la Zamora au redus turația permițându-le celor de la Griviței să marcheze de două ori și să termine partida cu o victorie confortabilă.
A urmat meciul dintre formațiile Valea Albă – finalista de anul trecut și una dintre echipele pretendente la câștigarea ediției din acest an, și Silva – lanterna roșie a celei de-a VIII-a ediții.
Meciul a fost echilibrat până la primirea primului gol de către cei de la Silva, aceștia încasând alte trei goluri, prima repriză sfârșindu-se cu un avantaj de trei boabe (4-1) pentru Valea Albă. Repriza a doua s-a arătat mult mai echilibrată, Silva dorind să nu mai greșescă și să dea o replică mare adversarei sale, lucru care s-a și întâmplat, al doilea mitan terminându-se 1-1(!), rezultatul final fiind 5-2.
În ultimul joc al primei etape s-au aflat, față-n față, echipele Trestiei și Poiana Țapului, două formații care au oferit, de fiecare dată când s-au întâlnit, partide viu disputate, cu răsturnări de scoruri spectaculoase.
Practicând un fotbal plăcut ochilor și arătând o mare omogenitate, fiind și o echipă foarte tânără (cea mai tânără dintre participante), gruparea din Poiana Țapului pare să fie surpriza plăcută a acestei ediții, mai mult și-au adus și o mascotă pentru ca norocul să fie de partea lor.
Prima repriză a fost dominată de Poiana Țapului care a condus cu 4-0 și a încheiat-o cu un avantaj confortabil (4-1), Rareș Alexe reușind un hat-trick.
Al doilea mitan a fost mai echilibrat, cei de la Trestiei trezindu-se din pumni și marcând în debutul jocului, dar replica adversarilor a fost promptă marcând alte două goluri și încheind meciul cu un set la doi (6-2).
Duminică a fost etapa a doua, iar prima întâlnire a opus echipei Silva pe cea a Zamorei, un joc în care cei de la Silva, încurajați de o galerie zgomotoasă, venise cu dorința să furnizeze surpriza competiției! După primele 15 minute așa se părea, pentru că, după golul marcat de Savin, aceștia au egalat și au ținut echilibrul până spre finalul reprizei când pasa lui Savin a fost fructificată de Rotaru, și după 30 minute scorul era 2-1. A urmat repriza secundă care a fost dominată copios de Zamora, având în Emanoil Savin un jolly-jocker, marcând gol după gol și terminând disputa cu un categoric 8-3.
Partida cu numărul doi a adus, față-n față, echipele Poiana Țapului și Griviței, o reeditare a finalei mici din ediția trecută, ambițiile celor două protagoniste fiind extrem de mari.
A fost o partidă extrem de spectaculoasă, care a avut tot abecedarul jocului de fotbal, cu execuții de mare rafinament, cu goluri frumoase, cu ratări incredibile dar și parade ale celor doi portari,c are au scos goluri gata făcute.
Dacă am spus că gruparea din Poiana Țapului va fi surpriza din acest an să știți că nu m-am înșelat, pentru că și-n acest meci și-au zdrobit adversarul, luându-și revanșa după usturătoarea înfrângere din finala pentru locurile 3-4(5-11!).
Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru poienari care au marcat spre final, repriza a doua fiindu-le la discreție, marcând de patru ori, iar plasa porții lor fiind perforată o singură dată.
Etapa a doua sa încheiat cu jocul dintre Trestiei și Valea Albă, un meci în care finalista de anul trecut pleca ca principală favorită. Dar n-a fost să fie așa pentru că cei de la Trestiei au avut o evoluție excelentă, conducând în prima repriză cu scorul de 2-0, fiind egalată după mari eforturi de trupa adversă, prima repriză terminându-se 2-2. Repriza secundă a fost la fel de echilibrată, echipele jucând prudent cu intenția de a nu greși, dar și săracă în goluri și faze de poartă. Până la urmă, după 60 de minute, a fost consemnat primul rezultat de egalitate, fiecare din combatante fiind mulțumite de punctul câștigat.
Următoarele două etape vor avea loc sâmbată (17 ianuarie) și duminică (18 ianuarie), în aceeași sală, cu începere de la ora 10:00, după următorul program:
Etapa a 3-a (sâmbătă): Silva – Griviței, Zamora – Trestiei și Poiana Țapului – Valea Albă.
Etapa a 4-a (duminică): Poiana Țapului – Silva, Valea Albă – Zamora și Griviței – Trestiei. (Cristian Sbarnea)

You may also like...

Leave a Reply