“Cupa Orașului Bușteni – ediția a IX-a “

În weekend-ul trecut, Sala Sporturilor din Bușteni a fost gazda echipelor din principalele cartiere ale stațiunii montane de sub Crucea de pe Caraiman, iubitorii sportului cu balonul rotund, dar și suporterii fiind prezenți pentru a vedea un fotbal spectaculos, sport care, în această perioadă lipsește cu desăvârșire, întâietate având sporturile de iarnă.
Sâmbătă au fost programate jocurile din cadrul celei de-a treia etape în care au fost consemnate următoarele rezultate:
Silva – Griviței 3–4 (2–2)
A fost o partidă extrem de disputată și echilibrată, fiecare din combatante dorind să-și adjudece cele trei puncte puse în joc, dătătoare de speranțe pentru ocuparea primelor patru poziții ale clasamentului, care le dă dreptul să acceadă în ultima fază a întrecerii. După consumarea primelor 30 de minute scorul era egal (2-2), pauza fiind un sfetnic bun pentru cei de la Griviței, care au reușit să se impună cu 4-3, fiind prima victorie în acestă ediție.

Zamora – Trestiei 8-4 (7-2)
Acest meci a fost așteptat cu un real interes, pentru că trupa din cartierul Zamora este deținătoarea trofeului și lider după două etape, iar pe de altă parte doreau să vadă evoluția lui Emanoil Savin, artizanul echipei și golgeterul competiției. Adversara sa, Trestiei, după un început de competiție nu tocmai convingător, dorea să aibă o evoluție de excepție în fața mai titratei adversare și să furnizeze surpriza, iar după primul sfert de oră scorul le era favorabil (2-1) și mulți credeau într-o minune! Dar totul s-a sfârșit când gruparea lui Emnoil Savin s-a pus pe treabă și până la finalul primei reprize a marcat de șapte ori fără să primească vreun gol! Repriza secundă a fost mult mai echilibrată și cei care au fost la timona disputei (cartierul Trestiei), au dat o replică dârză adversarei, reușind să se organizeze mai bine în apărare și să declanșeze contraatacuri fulgerătoare și deosebit de periculoase, terminând repriza cu un avantaj de 2-1! Asta pentru că liderul competiției a redus motoarele, rulând pe parcursul celei de-a doua reprize tot lotul avut la dispoziție. Întâlnirea dintre Poiana Țapului și Valea Albă, derby-ul etapei, a fost reprogramat pentru miercuri seara.

Duminică, în cadrul etapei cu numărul 4, s-au disputat următoarele meciuri:
Poiana Țapului – Silva 4–4 (4-4)
Un joc în care gruparea din Poiana Țapului, surpriza acestei a IX-a ediții, pornea ca favorită, adversara sa (Silva) fiind pe ultimul loc după trei runde. Dar, cum laudele pot avea o mare influență în evoluția unei echipe, iată că era cât pe ce să vedem o mare dezamăgire. Cei pe care îi lăudam săptămâna trecută au trecut prin mari emoții, Silva-cândva un adversar de temut, dându-le o replică peste așteptări.
Prima repriză a fost caracterizată prin răsturnări de scor spectaculoase, fiecare din combatante conducând de două ori: Poiana Țapului- cu 1-0 și 3-2, Silva-cu 2-1 și 4-3, la finalul primei reprize cele două formații aflându-se la egalitate (4-4).
În cel de-al doilea act, ambele echipe au încercat să dea lovitura de grație, dar niciuna n-a reușit, scorul fiind, spre surprinderea tuturor, de 0-0 (!!!).
Griviței – Trestiei 1-6 (0-1)
În ultimul joc al rundei 4, echipa Griviței intrase pe teren cu dorința de a-și lua revanșa după umilința suferită în ediția trecută, când adversarii săi le-au administrat o bătaie cruntă (7-3), dar și cu speranța că printr-un succes cresc șansele de a intra în „careul de ași“ .
Doar prima repriză a fost mai echilibrată, cei de la Trestiei reușind s-o termine cu un avantaj minim(1-0). Repriza secundă a demarat furibund, rezultatul devenind 3-0, iar meciul terminându-se cu un scor ca la tenisul de câmp, adică 6-1 pentru Trestiei și speranțele pentru un loc în primele patru crescând simțitor.
După disputarea celor 4 etape, clasamentul se prezintă astfel:
1. Zamora 9 puncte (3 jocuri)
2. Poiana Țapului 7 puncte (3 jocuri)
3. Valea Albă 4 puncte (2 jocuri)
4. Trestiei 4 puncte (4 jocuri)
5. Griviței 3 puncte (4 jocuri)
6. Silva 1 punct (4 jocuri)
În clasamentul golgeterilor, situația este următoarea:
7 goluri: Emanoil Savin (Zamora)
6 goluri: Alexe Rareș (Poiana Țapului), Rotaru Iulian (Zamora) și Teodorescu Cosmin (Trestiei).
5goluri: Berbec Viorel (Zamora).
Etapa a V-a programează duminică 25 ianuarie următoarele meciuri:
Griviței – Valea Albă, Zamora – Poiana Țapului și Silva – Trestiei.

You may also like...

Leave a Reply