De aproape şapte ani nimeni nu a catadicsit să verifice… Terenul locuinţelor pentru tineri a avut grave probleme de cadastru!

Încă înainte de a intra în 2015 puterea locală începuse să mişte anumite hârtii prin primărie şi prin şedinţele Consiliului local legat de ceea ce, încă de prin 2009, trebuia să se constituie într-un ansamblu de locuinţe destinat închirierii tinerilor sub 35 de ani. De fapt, era vorba despre unproiect de hotărâre dezbătut de mai marii noştri în ultima şedinţă de consiliu local care a avut loc la finele anului trecut. Respectivul act normativ făcea referire la revocarea HCL 99/2002 şi HCL 24/2003 şi atribuirea în folosinţă gratuită către ANL a terenului în suprafaţă de 3073 metri pătraţi (nr. cadastral 23626, carte funciară ne.23626) situat în Sinaia, intrarea Lalelelor f.n., pentru executarea investiţiei „Locuinţe pentru tineret în regim de închiriere“. Fără să intrăm în cine ştie ce detalii strict tehnice, precizăm că cele două proiecte de hotărâre revocate vizau – primul – realizarea locuinţelor pentru tineri din Platou Izvor, strada Brânduşelor f.n., prin fonduri asigurate de ANL. Cel de-al doilea modifica articolele 1 şi 2 din primul act în sensul realizării respectivelor imobile în strada Lalelelor f.n., tot din fonduri asigurate de ANL.

ÎNCURCĂTURI DE TOT FELUL ŞI ÎNTÂRZIERI „MONSTRUOASE“…

De asemenea, era vorba şi de transmiterea în folosinţă gratuită către ANL a terenului în suprafaţă de 4200 metri pătraţi situat la adresa respectivă pe durata executării lucrărilor de construcţii de locuinţe menţionate, urmând ca la finalizarea blocurilor pentru tineri terenul în cauză să revină în administrarea şi gestionarea Consiliului local Sinaia, cu tot cu construcţiile respective realizate deasupra. Deocamdată, după cum bine se ştie, totul se află în stadiul de ruină generalizată. Suntem tare curioşi să aflăm dacă lucrările la blocurile respective pot fi reluate de unde au rămas sau starea de degradare a ruinelor a ajuns într-aşa un hal încât nu mai permite acest lucru? În caz că se va încerca finalizarea blocurilor peste zidăria începută, va fi pusă în pericol integritatea structurală a locuinţelor pentru tineri? Dar, ca să nu fim acuzaţi că punem întotdeauna răul înainte, haideţi să vedem şi jumătatea plină a paharului. Tot e bine, pentru că cei responsabili din administraţia locală au reuşit să realizeze cadastrul şi să intabuleze terenul în cauză de pe strada Lalelelor din Platou Izvor. Surpriză mare, însă, până şi aici. La o măsurătoare atentă terenul nu mai are 4200 de metri pătraţi „subţiindu-se“ până a ajuns la doar 3073 de metri pătraţi.

CÂT TIMP NE VOM MULŢUMI DOAR CU PLIMBATUL HÂRTIILOR?

În sfârşit, în momentul de faţă proiectul de hotărâre ante-menţionat aprobă atribuirea de către ANL în folosinţă gratuită a ceea ce a mai rămas din terenul în cauză, adică 3073 de metri pătraţi, pe toată durata cât se va lucra la blocurile de locuinţe pentru tineri. Problema este însă alta. Aceste blocuri trebuiau finalizate încă de prin 2008, 2009. Aveam banii necesari, după cum afirma chiar puterea locală pe atunci! Pe când oare ceva concret legat de această problemă?

You may also like...

Leave a Reply