La Sinaia anumite deficienţe edilitare au devenit „stare de normalitate“? Nici n-au căzut bine câţiva fulgi şi infrastructura de apă a început să explodeze!

Iată însă că a mai trecut un an şi conducta de alimentare cu apă de pe Cuza Vodă continuă să-i bucure pe sinăieni cu şiroaie care inundă străzile pe zeci şi zeci de metri. Din câte am înţeles acolo există o ţeavă de alimentare aeriană care, fireşte, nu e la fel de bine protejată împotriva temperaturilor scăzute ca cele din subteran. Probabil că este şi foarte veche, astfel încât le creează atât de multe probleme sinăienilor. Lucrul care ne frământă este altul. De atâţia şi atâţia ani cei responsabili din administraţia locală se bat cu pumnul în piept că fac şi dreg şi că sunt cât se poate de interesaţi ca să rezolve astfel de probleme edilitare. Căci trebuie să recunoaştem că în privinţa infrastructurii de alimentare cu apă, mai ales de soliditatea conductelor şi a branşamentelor multă lume, când aude, îşi pune mâinile în cap… Ca o mică paranteză, suntem curioşi să aflăm cât vor ţine lucrările la alimentarea cu apă făcute acum, cu prilejul şantierului de refacere a centrului? Nu de alta, dar se aude că şi de această dată s-a lucrat cam după ureche, culmea, chiar pe marile bulevarde, unde lucrurile ar fi trebuit să fie luate cât se poate de în serios. Lăsând zvonurile de-o parte, ne punem o întrebare normală, care pe undeva doare. De câţi ani are oare nevoie administraţia noastră locală ca să rezolve probleme de acest gen, arhicunoscute? Acestea se tot repetă şi parcă nimeni dintre cei responsabili nu vrea să ia în calcul o soluţie viabilă la astfel de probleme. Pe moment inundaţia s-a oprit. Cât va dura însă această stare de bine?

 

Expresul de Sinaia – celebrul ziar „lucios“, oficios al primăriei, care se împărţea prin autobuze, chioşcuri şi magazine, nu prididea să ne aducă la cunoştinţă faptul că autorităţile locale competente lucrează, depun tot efortul pentru ca infrastructura de alimentare cu apă a Sinaiei să nu mai fie ce-a fost. Din nefericire se pare că totul a fost doar o vorbă în vânt şi vom mai avea mult de suferit şi de acum încolo până în momentul în care problema va fi, nu pe deplin, dar măcar în mare parte rezolvată aşa cum se cuvine. Din câte am aflat nici măcar pe bulevardele centrale nu s-a lucrat decât după ureche, aşa că pe viitor s-ar putea să avem unele surprize neplăcute taman în centru. Dar dacă asta am votat, se cheamă că asta merităm. Ar trebui, pe viitor, să ne dăm seama de adevăratele noastre interese, să ne dăm seama că avem nevoie de rezolvarea eficientă a problemelor edilitar-cetăţeneşti astfel încât Sinaia să redevină un oraş de renume.

You may also like...

Leave a Reply