Sinaia îşi va izgoni şi anul acesta turiştii datorită caracatiţelor galbene?

În momentul de faţă, la nivel înalt, se discută despre înfiinţarea pe bani grei de la buget a încă unui centru de informare turistică amplasat în parcul central al oraşului. Bineînţeles că se va renunţa la iarbă verde şi va fi betonată o suprafaţă consistentă, ca să putem face loc unei noi sinecuri, că tot nu avem pliante nici pentru prima, aflată în incinta primăriei oraşului. Plus de asta un întreprinzător particular va mai deschide o astfel de folositoare unitate tocmai sus, în pădure, de unde pleacă telegondolele roz în aşa fel încât turiştii să ştie bine care e treaba când se învârt prin Sinaia.
Ocupaţi fiind cu atâtea informări turistice, se pare că mai marii noştri au uitat că Sinaia suferă la greu din pricina insuficienţei locurilor de parcare şi nici nu vor să ia în seamă faptul că aproape toată lumea care vizitează oraşul nostru o face ajungând aici cu automobilul. Moda deplasării la munte cu trenul a pierit demult, dar nimeni nu vrea să ia în calcul acest lucru. În oraşele vecine am constatat că problema parcărilor a fost judecată aşa cum se cuvine şi s-au luat măsuri specifice care să vină în sprijinul turiştilor. Nicăieri, pe Valea Superioară a Prahovei, în afară de Sinaia, nu am constatat existenţa unor mijloace punitive de tipul caracatiţei galbene. Puterea locală nu vrea să pună la dispoziţie anumite date certe, dar nu credem că greşim dacă afirmăm că serviciul de blocare a roţilor face mai mult rău decât bine, privind în plan global. Se preconiza că veniturile aduse de operatorii de caracatiţe vor fi folosite pentru rezolvarea unor probleme edilitar-cetăţeneşti. Măcar acum, la început de an, opinia publică ar merita o statistică în acest sens. Şi rămâne întrebarea: în 2015 vom izgoni în continuare turiştii cu caracatiţa galbenă?

You may also like...

1 Response

  1. alex says:

    da cu sigura vom fi izgoniti .. Toti a…… SUNT in politia comunitara sau cum II spune k sincer nu dau 1 ban p ei , in primul rand sa dea primaria posibilitTe de a parca gratuit Si apoi sa scape de CORUPTI care pun caracatite p masini Si o sa vina turismu si la voi dar can ai de a face cj alde “Dorel” …. E grav Sinaia , Romania ..ESTE de speriat .. nesimtirea ESTE la putere .. Trist dar adevarat .. Am avut situatia in care am ramas cu gura casca am oprit MASINA p strada unde cand a era posta in 3 minute nu exagerez am fost incoltit de alde “doreii” cu glas foarte ridicat si nervos sa plecam imediat k altfel ne am scos…. In fata noastra era un tip cu in Touareg negru care Zambea ..I e am atras atentia k mai e o masina parcata la care mi s a spus sa mi vad de treaba si sa plec mai repede k mi pun caracatita p roata si mai vin dupa cateva zile k ei au treaba si nu au timp d prosti k noi k la noi se referea… Am plecat pt k nu ai cu cine t certa si apoi t baga la ultraj alte belele ..am baut o cafea si ne am intors la Posta .. Surpriza Touaregu tot ACOLO si fara Caracatita p roti….

Leave a Reply