Ziua Mondială a Zăpezii la Sinaia, prilej de mare bucurie pentru copiii de la Centrul de Plasament

În ceea ce priveşte manifestările publice organizate la noi, e demn de admirat efortul administraţiei publice de a se menţine măcar în siajul localităţii învecinate, Buşteni, căci de depăşit nu poate fi vorba!
În acest context se înscrie şi evenimentul care a avut loc pe 18 ianuarie, pe Pârtia Nouă din Sinaia – Gondolă 1. În primul rând manifestarea a adus un strop de bucurie în sufletele copiilor de la Centrul de Plasament din Sinaia.
Aceştia au primit echipament sportiv şi au beneficiat de o lecţie gratuită de schi din partea unor monitori de specialitate din oraş. Şi ca încântarea sărbătorilor de iarnă să fie cât mai mare, aceştia au primit pachete cu cadouri şi dulciuri din partea sponsorilor acestei manifestări. Printre participanţi am zărit figuri ale unor politicieni locali şi oameni implicaţi în administraţia locală sinăiană. Deşi publicul nu a fost unul numeros, pe faţa tuturor participanţilor la acest eveniment, intitulat sugestiv Ziua Mondială a Zăpezii, fie ei sinăieni sau turişti, am constatat un entuziasm aproape molipsitor. Ar fi cazul ca şi la noi în localitate – dovadă că de data aceasta s-a putut – manifestările publice să nu mai fie motiv de a bifa încă o căsuţă la rubrica de realizări a administraţiei locale sau pentru politizare în favoarea puterii locale. Pur şi simplu să se organizeze manifestări de care oamenii să fie atraşi şi la care să poată petrece clipe într-adevăr de neuitat. Iniţiatorul acestei sărbători pe zăpadă a fost F.I.S. – Federația Internațională de Schi, iar organizator principal a fost Primăria Sinaia şi Agenţia de turism Travel Point, ca partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi. Scopul acestuia a fost promovarea activităţilor pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri. Ziua Mondială a Zăpezii a avut ca obiectiv principal creşterea numărului celor care practică sporturile de iarnă, cât şi educarea şi informarea, aşa după cum am aflat de la organizatori.

You may also like...

Leave a Reply