“Cupa Orașului Bușteni – ediția a IX-a “

Ultima etapă a stabilit semifinalistele competiției. Zamora, Poiana Țapului, Valea Albă și Silva formează careul de ași care se vor bate pentru cucerirea trofeului . Senzațională calificare a echipei cartierului Silva! A surclasat gruparea din cartierul Trestiei cu 10-2! Pentru accederea în semifinale avea nevoie de-o victorie la 4 goluri diferență.

Așa cum vă informasem, miercurea trecută, în Sala Sporturilor din Bușteni, s-a disputat meciul restanță din cadrul etapei a III-a, protagoniste fiind echipele Poiana Țapului și Valea Albă. Partida a fost extrem de disputată, ambele combatante dorind victoria, care era dătătoare de speranțe pentru a intra între primele patru echipe ale clasamentului ce vor merge mai departe în faza a doua a acestui regal fotbalistic. Prima repriză a fost cea mai frumoasă și spectaculoasă prin prisma jocului practicat de ambele formații, dar și a evoluției scorului. Gruparea din cartierul Poiana Țapului, care este, fără îndoială, surpriza acestei ediții, a reușit să se desprindă la două goluri diferență prin dubla semnată de Ianis Zamfir. Replica celor din Valea Albă n-a întârziat mult, aceștia reuşind până la finalul primei părți să restabilească egalitatea (2-2). După pauză, meciul a fost încrâncenat, cu multe faulturi și puține faze de poartă, victoria fiind obținută spre final de cei din Poiana Țapului care au marcat singurul gol al părții a doua a jocului (3-2), care-i ducea, până duminica trecută, pe prima poziție a clasamentului, detronând liderul Zamora. Duminică a fost programată ultima etapă care clarifica situația din clasament și cernea cele patru echipe ce urmau să evolueze în semifinale, fiind înregistrate următoarele rezultate:

Valea Albă – Griviței 4-4 (2–2)
După eșecul suferit miercurea trecurtă, echipa din cartierul Valea Albă nu a reușit să-și revină din șocul suferit, chiar dacă a deschis scorul și a condus cu 2-1, adversarul, mai motivat si mai bătăios, reușind de fiecare dată egalarea, primul mitan terminându-se 2-2. Repriza secundă a debutat furtunos pentru Griviței, care a reușit să înscrie de două ori și la acest scor era calificată între primele patru. Dar a fost un simplu foc de paie pentru că cei din Valea Albă au preluat inițiativa și au reușit să egaleze până la final, eliminând-o din cursa pentru primele 4 locuri.

Zamora – Poiana Țapului 7–6 (3–4)
Acest joc a fost așteptat cu un real interes pentru că gruparea din cartierul Zamora dorea să redevină lider, chiar și fără aportul lui Emanoil Savin, dar cu Alexandros Savin la debut, iar adversara sa, Poiana Țapului, era pregătită să facă un meci mare și să arate că nu degeaba este pe primul loc. Cei de la Zamora au avut un start fulminant și în primele 15 minute conduceau cu 3-0, primul gol fiind marcat de Alexandros Savin. A urmat o relaxare prematură și cei din Poiana Țapului au reușit o revenire de senzație, marcând gol după gol și terminând prima repriză în avantaj (4-3).
Repriza secundă a fost mult mai echilibrată, cu multe faze spectaculoase, cu ratări incredibile, cu execuții de mare rafinament dar și parade ale celor doi portari. Până la urmă cei din Zamora s-au impus cu 7-6, reușind să urce din nou pe prima treaptă a clasamentului.

Trestiei – Silva 2–10 (0–2)
Unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale acestei a IX-a ediții! Formația din cartierul Silva avea nevoie de o victorie la 4 goluri diferență pentru a se clasa pe locul patru, care asigura biletul pentru semifinale. Adversara sa (Trestiei) pentru a se califica trebuia să piardă la două sau trei goluri diferență, lucru ce era posibil după victoria din etapa trecută (6-1 cu Griviței). A fost un meci aprig, cu multe faulturi, unele extrem de periculoase, arbitrii fiind nevoiți să scoată de 5 ori cartonașul roșu! Prima repriză a aparținut celor de la Silva care au marcat de două ori, scor cu care s-a terminat.
A urmat o repriză secundă de-a dreptul infernală, trupa din cartierul Trestiei reușind să reducă din diferență. A urmat un asediu la poarta Trestiei și scorul devenise 6-2 pentru Silva care, la acest scor, era calificată în semifinale. A fost o cădere totală a celor de la Trestiei care, până la final, au mai primit alte 4 goluri, suferind o înfrângere usturătoare.
La acest scor, trei echipe erau la egalitate de puncte (Silva, Trestiei și Griviței), iar primul criteriu de departajare era victoria directă. Cum Silva bătuse Trestiei, Trestiei învinsese Griviței, iar Griviței întrecuse Silva, s-a ajuns la al doilea criteriu de departajare: golaverajul în întâlnirile directe. Aici cel mai bun golaveraj l-a avut Silva (13-6), urmată de Trestiei (8-11) și Griviței (5-9).

După disputarea celor 5 etape, clasamentul se prezintă astfel:
1. Zamora 12 puncte
2. Poiana Țapului 10 puncte
3. Valea Albă 5 puncte
4. Silva 4 puncte (23-22)
5. Trestiei 4 puncte (17-28)
6. Griviței 4 puncte (12-26)
Pentru semifinale, care vor avea loc duminică 1 februarie, s-au calificat primele patru echipe care vor juca astfel: locul 1 – locul 4 și locul 2 – locul 3.
În clasamentul golgeterilor, situația este următoarea:
9 goluri: Berbec Viorel (Zamora).
7 goluri: Emanoil Savin (Zamora).
6 goluri: Alexe Rareș, Zamfir Gabriel (P.Țapului), Rotaru Iulian (Zamora), Teodorescu Cosmin, Moncea Ion (Trestiei) și Pintilie C-tin (Silva).

You may also like...

Leave a Reply