Oamenii de printre noi! De vorbă cu Răzvan Bogdan

În momentul de faţă situaţia politică în plan general este departe de a se fi stabilizat. La noi, în Sinaia, lucrurile par mult mai aşezate, mai stabile, din cauza anumitor conjuncturi, mai mult mai sau mai puţin benefice pentru oraş. Uneori însă scena politică tinde să dea în clocot. Deşi nu e vorba niciodată de răsturnări de situaţie spectaculoase, sunt totuşi lucruri care merită luate în atenţie. Recent am fost puşi în faţa unei astfel de situaţii, nu mai departe de toamna trecută. Unii consilieri locali au decis că e mai bine să schimbe partidul sau să devină independenţi. De atunci însă oamenii au aflat cine este noul preşedinte. Astfel lucrurile au luat o întorsătură firească, la care a contribuit uriaşa surpriză de la alegeri. Discutând pe această temă cu Răzvan Bogdan, am aflat că domnia sa consideră că situaţia este de fapt ceva mai complexă. Mai mult, atât în plan general cât şi strict orăşenesc lucrurile sunt departe de a se fi sedimentat în folosul evident al cetăţenilor şi al Sinaiei.

„Politicienii nu trebuie să se limiteze la a exista pe listele electorale sau prin birouri. Ei trebuie să fie prezenţi în conştiinţa electoratului ca fiind acei oameni pe care i-au votat pentru a le apăra interesele. Dar pentru asta e nevoie de implicare, de o percepţie corectă a lucrurilor. Abia atunci urbea noastră se va putea înscrie pe un drum cu adevărat ascendent”, a opinat interlocutorul nostru. Despre modul în care s-a desfăşurat viaţa politică, în general, în localitatea noastră, putem spune că nu am avut parte de nimic spectaculos. Există însă anumite niveluri la care au apărut şi continuă să apară diverse dezacorduri. Să luăm ca exemplu divergenţele de opinie mult prea dese dintre PSD şi PNL, astfel că iese din calcul colaborarea acestora. Să nu uităm nici imposibila alianţă PDL-PNL la Sinaia, deşi în plan central lucrurile sunt clare. Acestea au creat şi în trecut şi continuă şi acum să genereze anumite probleme complexe.

„Consider că aici e vorba de schimbarea concretă, în anumite cazuri chiar radicală, a unor atitudini discutabile, dacă se doreşte o schimbare în bine a lucrurilor. Nu întotdeauna şi nu oricine este însă dispus să procedeze astfel. Deşi uneori problemele sunt arhicunoscute, iar rezolvările deloc greu de întrevăzut. Totuşi, până vom reuşi să punem altruismul pe soclu mai avem mult de luptat chiar împotriva nouă înşine. Pentru unii sunt mai importante doar anumite interese, din nefericire, a fost de părere Răzvan Bogdan. Pentru situaţia actuală ar putea fi de vină favorizarea anumitor indivizi care gravitează în jurul unor sfere de influenţă. Chiar dacă acest lucru este mai mult sau mai puţin voit, totuşi se întâmplă! E binecunoscut faptul că în Sinaia, atunci când se construieşte, se repară sau se reabilitează vreun obiectiv edilitar din bani publici, se acţionează de cele mai multe ori discreţionar. Dacă ar fi să reproşez ceva cuiva, deşi nu îmi stă în fire, şi chiar ţin cont de toate marile realizări din oraşul Sinaia, aş spune că principala vină pe care o poartă actualii oameni politici este favorizarea, mai mult sau mai puţin voită, a unor indivizi, firme ş.a.m.d. Este absurd ca în Sinaia doar anumite societăţi să beneficieze de contracte cu autoritatea locală. Există foarte multe societăţi capabile să-şi ducă sarcinile la îndeplinire cu brio pentru bunăstarea acestui oraş. Nu avem nevoie de căpuşe, mai ales că parte din ele sunt aduse de pe cu totul şi cu totul alte meleaguri, a mai precizat Răzvan Bogdan

În topul evenimentelor politice ale anului ce abia s-a încheiat, se află, cum era normal, alegerile din noiembrie, când am decis cine va fi preşedintele României pentru un nou mandat.

„Evenimentul a avut o importanţă majoră. L-am ales pe cel ce ne va conduce destinele în următorii cinci ani. Din acest punct de vedere, în plan politic, schimbarea s-a produs. Mai avem mult de lucru până să înţelegem importanţa reală a prezenţei oamenilor la vot în astfel de ocazii. Chiar şi la Sinaia, putem spune că lucrurile puteau sta mai bine în ceea ce priveşte prezenţa la vot a cetăţenilor”, a fost de părere Răzvan Bogdan. Dar, rămânând pe aceleaşi coordonate politice, este încă deschisă problema imposibilităţii sudării unei alianţe la Sinaia între PNL şi PDL. „Războiul celor două roze” ale politicii din urbea noastră a atins apogeul odată cu transformarea în independenţi a consilierilor PDL. Doar-doar să nu fie puşi în situaţia de a colabora în vreo alianţă nedorită cu PNL… A urmat şi întrebarea delicată, dar atât de importantă, privind o eventuală candidatură a lui Răzvan Bogdan la fotoliul de primar al oraşului la localele din 2016. Deocamdată nu există nici o decizie definitivă în acest sens. Chiar dacă până la alegerile locale viitoare nu mai este foarte mult timp, am aflat că „aceasta este o decizie de maximă importanţă. Atât pentru mine, ca om, dar şi pentru oraş şi sinăieni. Localitatea noastră este, prin ea însăşi, mai deosebită, are şi o faimă pe măsură. De aceea are mare nevoie de un act administrativ de o bună calitate pentru a se înscrie în standarde economico-sociale înalte.. Asigur electoratul că va afla din timp decizia mea pentru ca nimeni să nu fie luat pe nepregătite şi să aibă timp suficient să se hotărască ce va face în 2016 la vot!”

În acelaşi context, în special în cazul unei decizii afirmative, am aflat că Răzvan Bogdan intenţionează să pună un accent mai apăsat în cazul unor probleme stringente de care suferă Sinaia. În prim-plan se va afla întărirea relaţiilor cu cetăţenii, creşterea numărului de întâlniri cu aceştia. Despre o schimbare radicală în plan socio-politic în Sinaia după momentul alegerilor locale din 2016 interlocutorul nostru a opinat că este prematură. Ar fi poate chiar hazardată o afirmaţie sigură în acest sens. Nu e cazul ca cineva să se aventureze pe această temă, „mai ales dacă ne gândim la faptul că electoratul va avea decizia finală. E însă oare acesta destul de matur pentru a se decide dacă îşi doreşte cu adevărat o schimbare radicală? Iată o întrebare la care abia în 2016 vom avea un răspuns sigur!”, a fost de părere Răzvan Bogdan legat de această temă a discuţiei.

Răzvan Bogdan a fost de acord că pe viitor e nevoie de fapte reale din partea clasei politice, nu de demagogie! Acest lucru este menit să-i determine pe oameni să fie din ce în ce mai aproape de cei pe care îi votează, ca să le reprezinte cu adevărat interesele.

„În opinia mea ar putea exista soluţii viabile pentru Sinaia, dar asta ar însemna o colaborare între anumite formaţiuni politice şi implicarea reală a independenţilor, fireşte. Apariţia unui echilibru în cadrul legislativului sinăian consider că este imperios necesară. Şi asta pentru ca, după momentul electoral 2016, lucrurile să poată evolua în bine în Sinaia. Nu pun mare preţ pe sloganuri, ci pe faptele concrete, singurele de care cetăţenii au nevoie! De aceea, pentru încheiere, am reţinut opinia sinceră a interlocutorului nostru: „Vorbele goale, lipsite de substrat, sunt cel mai mare pericol pentru Sinaia zilelor noastre…”!

You may also like...

Leave a Reply