“Cupa Orașului Bușteni – ediția a IX-a“. Marele trofeu a poposit în vitrina echipei Zamora

De joi până duminică, în superba stațiune montană Bușteni, au avut loc numeroase întreceri sportive prilejuite de zilele acestui oraș de la poalele Crucii de pe Caraiman, dar și programe cultural-artistice ce au avut loc la Centrul Cultural ”Aurel Stroe” și domeniul schiabil Kalinderu. Cei prezenți aici, fie turiști, fie buștenari, nu au avut ce regreta. Vineri a avut loc ”Cupa buștenarului” la schi alpin, sâmbătă dimineață la Sala sporturilor s-a desfășurat concursul de lupte greco-romane, învingătorii fiind răsplătiți cu diplome, medalii și cadouri consistente. Duminică au avut loc finalele tradiționalei competiții de fotbal în sală “Cupa Orașului Bușteni”, ajunsă la a IX-a ediție.
Finala pentru locurile 5-6: TRESTIEI – GRIVIȚEI 10–5 (5–2)
Pentru stabilirea ”lanternei roșii” și a penultimului loc al clasamentului final s-au aflat, față-n față, jucătorii cartierelor Trestiei și Griviței, meci urmărit cu un real interes de numerosul public, dornic să vadă un spectacol fotbalistic.
Meciul a fost echilibrat în primul sfert de oră, după care gruparea din cartierul Trestiei s-a desprins decisiv și la finele primei reprize scorul le era favorabil, 5-2. Repriza secundă a fost dominată de aceeași Trestiei, care nu le-a lăsat nicio speranță celor de la Griviței, aceștia marcând de două ori în proprie-poartă și încasând o bătaie la 5 goluri diferență (5-10), iar ”lanterna roșie” poposind în brațele lor.
Finala pentru locurile 3-4: POIANA ȚAPULUI – SILVA 12–3 (2–0)
Următorul joc a fost între învinsele din semifinale, protagoniste fiind echipele cartierelor Poiana Țapului și Silva, nefiind numai un duel pe teren dar și un duel al celor două galerii, cele mai numeroase și mai entuziaste dintre competitoare.
După semieșecul suferit în etapa a 4-a, surpriza acestei ediții, Poiana Țapului, intrase pe teren cu dorința fermă de a învinge și a prinde ultimul loc al podiumului. Lipsită de aportul puncherului Rareş Alexe, locul său a fost luat de ”Ianis” Zamfir, cel mai bun jucător al finalei mici, care a reușit să marcheze de 6 ori, gruparea din Poiana Țapului marcând o duzină de goluri și obținând o victorie clară (12-3) care le-a adus un meritat loc trei, cei de la Silva mulțumindu-se cu locul 4.
Finala pentru locurile 1-2: ZAMORA – VALEA ALBĂ 8–3 (6–0)
Înaintea începerii marei finale, Sala Sporturilor din Bușteni era plină până la refuz, iubitorii fotbalului și multe din personalitățile marcante ale Bușteniului venind să asiste la apriga dispută pentru supremație între deținătoarea trofeului, Zamora lui Emanoil Savin, și mereu aceeași finalistă de câteva ediții încoace, trupa din cartierul Valea Albă. Dar mai ales să-l vadă ”live” pe reputatul comentator sportiv de la Radio România Actualități, Ilie Dobre, desemnat ”Omul anului” în Media 2014 de către World Record Academy (Academia Mondială a Recordurilor), pentru cele cinci recorduri mondiale(patru-în transmisiunea directă a unui gol în direct, unu-pentru cele mai multe cărți publicate de un comentator sportiv radio), dar și pentru eforturile sale în promovarea sportului, a ideilor morale și a fairplay-ului. La fluierul celor doi arbitri (Ciprian Geambazu și Romică Sprânceană), echipele s-au aliniat la centrul terenului pentru intonarea Imnului de stat al României, după care, lovitura de începere a finalei a fost dată de Ion Panțuru, cetățean de onoare al Bușteniului și singurul român medaliat olimpic al sporturilor de iarnă. Cu Emanoil Savin la timonă, formația din Zamora a avut un start fulminant și după primul sfert de oră scorul era 3-0 iar dominarea s-a accentuat până la finele primei reprize, când scorul era de un set la zero! A urmat un reviriment al fotbaliștilor de la Valea Albă, care au profitat de relaxarea prematură a zamorenilor, dar și de rularea întregului lot avut la dispoziție, scorul devenind 6-3, aceștia având inițiativa și numai intervențiile salvatoare ale goalkeeper-ului Vasile Berbec-cel mai bun jucător al finalei, care a parat și o lovitură de la 7 metri, au făcut ca scorul să nu se modifice. Ultimele 15 minute au fost dominate de team-ul lui Emanoil Savin, care a reușit să mai puncteze de două ori, ultimul gol fiind și opera sa, partida luând sfârșit cu victoria Zamorei, scor 8-3. Marele trofeu a poposit în vitrina sa, repetând isprava de anul trecut. Dar iată și clasamentul final: Locul 6- Griviței; Locul 5-Trestiei; Locul 4-Silva; Locul 3-Poiana Țapului; Locul 2-Valea Albă; Locul 1 și câștigătoarea celei de-a IX-a ediții-Zamora. În clasamentul golgeterilor, ca niciodată, pe primul loc s-au situat doi jucători și coechipieri: Emanoil Savin și ”Fane” Berbec (Zamora) cu 14 goluri fiecare, urmați de ”Ianis” Zamfir (Poiana Țapului) cu 12 goluri și Teodorescu Cosmin (Trestiei) cu 10 goluri. A urmat festivitatea de premiere, la care fiecare echipă a primit echipament sportiv, cupă, mingi, diplomă și însemnate sume de bani. A urmat o seară memorabilă la ”Doi Ponei” unde muzica și buna dispoziție au fost din belșug.

You may also like...

Leave a Reply