Ghici cine are nevoie de creşă: electoratul sau puterea locală?

Întotdeauna, când e vorba de a căpăta voturi, puterea locală nu se dezice! Ştie perfect cum să îi convingă pe alegători. Spune-le oamenilor că le vei aduce la îndeplinire ceea ce îşi doresc şi ei te vor vota cu siguranţă! Acelaşi lucru se întâmplă mereu în Sinaia. Între promisiunile făcute electoratului sinăian în 2012 era vorba şi de o creşă, atât de necesară oamenilor. „Copiii şi educaţia lor sunt priorităţi ale administraţiei locale sinăiene”, auzeam înainte de alegeri.
Dacă într-adevăr măcar această promisiune ar fi devenit o prioritate reală pentru edilii noştri poate că am mai fi înţeles pe undeva de ce ne cer mereu, cu atâta ardoare, voturile. Dar suntem deja în 2015 şi se pare că această creşă „doi în unu“ mai are mult până să fie gata. Unul din proiectele importante din cărţulia cu promisiuni electorale viza o nouă creşă al cărei amplasament urma să fie situat lângă grădiniţa „Floare de colţ”. Între timp datele problemei s-au schimbat radical. Era vorba de 1000 de metri pătraţi pentru o creşă nouă. Cum-necum mia de metri pătraţi nu a mai fost alocată pentru aşa ceva. Acum creşa va funcţiona undeva în interiorul fostei grădiniţe. Se pare că se va renunţa la anumite spaţii, se vor amenaja altele, se vor amesteca, doar-doar va fi loc şi de o micuţă creşă? Sublimul proiect cu creşa pentru 40 de copii, cu toate utilităţile necesare, cităm: „enegie electrică, apă curentă şi canalizare, încălzire centrală, alimentare cu gaz”, a rămas doar pe hârtie. O creşă pentru copiii sinăieni ar fi un lucru mai mult decât de folos. Să ne aducem aminte doar cât se chinuie oamenii ca să-şi dea copiii la grădiniţă. Dar avem în centru grădiniţa roz! Puterea locală are cu ce se mândri, fără doar şi poate. În schimb, îşi vede liniştită de treabă şi e în continuare pe metereze, la locul ei. Că vom avea o creşă „doi în unu“ şi că va fi şi ea folosită ca momeală electorală, ce mai contează! Mai lipsesc alte câteva calde promisiuni în 2016 şi treaba e gata!

Dacă s-ar fi vrut într-adevăr acest important proiect pentru sinăieni putea să fie gata până acum. Mai marii noştri par însă interesaţi mai mult de câştigarea de capital electoral, de voturi, decât de astfel de obiective edilitare.

You may also like...

Leave a Reply