Politicianul săptămânii: George Boteanu, ambiţie… la purtător?

În mod normal oricine ar fi tentat să apeleze la metaforica şi binecunoscuta comparaţie cu pasărea Phoenix atunci când se referă la reîntoarcerea lui George Boteanu în „arena leilor“ politici de la Sinaia. Nu de alta, dar ne e destul de greu să credem că spectaculosul său reviriment se datorează exclusiv chinuitoarei dorinţe de a se pune pe această cale în slujba cetăţenilor şi a Sinaiei.
Dacă e să ne luăm exclusiv după declaraţiile lui din campania electorală din 2012, cam asta i-ar fi fost intenţia. În cazul în care ne amintim, însă, de ieşirea prea abruptă de pe scena politică locală (şi nu numai!), atunci lucrurile se cam schimbă.  Revenirea în forţă a lui George Boteanu în selectul grup al consilierilor locali ar putea fi considerată de unii drept adevărat tur de forţă. La această opinie ar putea, de altfel, contribui şi modul foarte „efervescent“ cu care s-a chinuit în campanie să-şi convingă electoratul… Faţă de situaţia în care intrase mai înainte din pricina unei aşa-zise epurări, venită de sus, e altceva!
Surprinzătoare (mai ales pentru cei care nu-l cunoşteau aşa bine!) a fost însă schimbarea bruscă a macazului. După ce şi-a văzut sacii în căruţă – adică numele pe lista consilierilor locali – a cam schimbat macazul! Ştergând cu buretele trecutul (nu prea îndepărtat!), acum acţionează foarte elocvent. Este într-o stare de completă convergenţă cu toate iniţiativele, propunerile sau deciziile puterii locale. Bineînţeles că face acest lucru exclusiv spre binele sinăienilor…

You may also like...

Leave a Reply