Puterea locală tinde să scoată bani şi din piatră seacă… Cine are interes să rentabilizeze brusc Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia?

proiect taxe clubul sportiv sinaia

Surpriză de proporţii în această amplă şedinţă a Consiliului local. Maşina de vot n-a mai funcţionat la parametrii proiectaţi. Totul s-a întâmplat în momentul în care consilierii locali au luat în dezbatere un proiect de hotărâre prin care se avea în vedere stabilirea şi încasarea unor tarife şi cotizaţii de către Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia. Adică acea entitate care, deşi cu profil exclusiv sportiv, este un fel de purtător de stindard al puterii locale. Aceasta a făcut întotdeauna eforturi să sprijine clubul sportiv în cauză. Şi putem afirma fără teama de a greşi că uneori lucrurile au luat o întorsătură ceva mai delicată. Au fost puse în umbră, din această cauză, celelalte cluburi care funcţionează în oraşul nostru. Acest fapt bineînţeles că reliefează o dată în plus accentul deosebit pe care puterea locală îl pune pe tot ceea ce se cheamă fair-play. Din raportul de specialitate întocmit la acest proiect de hotărâre aflăm şi motivele pentru care puterea locală s-a decis că e cazul să rentabilizeze activitatea Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia. N-ar fi rău să scoată nişte bani în plus, deaorece creşterea gradului de responsabilizare a sportivilor şi părinţilor acestora nu se poate face decât doar dacă aceştia bagă adânc mâna în buzunar. Copleşitoare constatare! De ce să risipească mai marii noştri fonduri de la buget pentru creşterea calităţii activităţilor sportive desfăşurate în clubul Carpaţi Sinaia? Nu e mai simplu să-i pună pe oameni să plătească? Că doar copiii lor fac sport şi se bucură de pe urma acestei activităţi cât se poate de benefice! E una din metodele specifice de a acţiona ale puterii locale, care-şi cunoaşte interesele la perfecţie şi nu se dă în lături de la nimic, după cum se vede, ca să-şi pună planurile în aplicare. Aşadar lucrurile sunt simple. Părinţii plătesc bani din buzunar. Tinerii sportivi muncesc din greu şi fac performanţă la C.S. Carpaţi Sinaia, îmbogăţind palmaresul clubului pe zi ce trece. Iar cu rezultatele, evident, se mândresc mai marii urbei. Devine foarte clar cine are de câştigat şi cine are de pierdut în acest caz! Să dăm câteva exemple din noile taxe şi tarife propuse de puterea locală. În afară de taxa de înscriere în valoare de 25 lei de persoană – care a rămas valabilă, se avea în vedere şi obţinerea următoarelor sume:

– cotizaţie lunară: 15 lei/pers/secţie;

– închiriere materiale sportive: fotocelule: 650 lei/zi sau 1200 lei/2 zile; închiere fanioane începând de la 200 lei/zi (20 buc) până la 1050 (!!!)lei /2 zile (60 buc). Printre altele se dorea şi taxarea la greu a cronometrării coborârilor cu schiurile, a închirierii saltelelor tatami, ajungându-se chiar până la taxarea concursurilor pentru amatori. Şi pentru ca baza materială nu cumva să se degradeze accidental fără ca neatenţii să scape nepedepsiţi, a apărut o clauză care prevede negru pe alb faptul că celor care deteriorează materialele închiriate li se va imputa valoarea lor.
De data asta am avut noroc că am scăpat ieftin. Nu toţi consilierii locali au fost de acord cu aceste taxe abuzive şi astfel a rămas în vigoare doar plata înscrierii la club în valoare de 25 de lei. Concluzia o trageţi dumneavoastră, stimaţi cititori…

You may also like...

Leave a Reply