Avem bani pentru spital… Semn clar că se apropie alegerile!

În marea ei mărinimie şi neţărmurita-i grijă pentru binele sinăienilor puterea locală a prins în bugetul pentru acest an suma de un milion de lei destinată construirii unui important obiectiv edilitar. E vorba despre noul spital orăşenesc, a cărui ruină zace în aşteptare de peste douăzeci şi ceva de ani fără ca nimeni dintre cei responsabili să mişte un pai!

BANII AJUNG MEREU ÎN ALTĂ PARTE

E drept, bani au mai fost alocaţi şi în anii trecuţi pentru acest obiectiv. Din nefericire, sumele nu au putut fi cheltuite şi au fost redirecţionate către alte destinaţii. Mai marii noştri n-au avut timp să se ocupe de o chestiune secundară, aşa cum probabil a fost considerat până acum noul spital orăşenesc. Au existat alte proiecte, mult mai importante, care le-au răpit alor noştri timpul şi i-au secătuit de puteri. Am avut uriaşul şantier. Nu puteam să ne ocupăm şi de utilajele şi celelalte chestii necesare zăpezii artificiale în creierii munţilor. Căci spitalul mai poate aştepta, aşa cum a făcut-o de altfel în tot acest amar de vreme…

SPITALUL, O VALOROASĂ MOMEALĂ ELECTORALĂ?

Anul care vine este unul electoral! Alegerile locale au, cum bine se ştie, o miză mare! Lucru pe care-l cunoaşte la perfecţie şi puterea locală, atât de ataşată de ani şi ani de fotoliile calde şi funcţiile mănoase… Noul spital ar putea astfel constitui motivul atragerii de capital electoral de către cei care parcă nu mai vor cu nici un chip să se dezlipească de la conducerea urbei. N-ar fi deloc de mirare dacă puterea locală îşi va face anul acesta un pic de timp pentru a se ocupa de demararea lucrărilor la construcţia noului spital orăşenesc. Adică ceva mai mult decât gardul din placaje, care a fost singura realizare de până acum la acest capitol. Nu vă temeţi! Nu suntem în pericol ca puterii locale să i se fi trezit brusc interesul pentru rezolvarea cât mai urgentă a problemelor grave de care suferă urbea şi sinăienii, aşa cum de prea multă vreme este şi cea de faţă!

SPECIALIŞTI ÎN DEMAGOGIE APLICATĂ

Doar că în campania electorală din anul ce vine sinăienii cu drept de vot care văd, pe lângă „măreţele realizări”, şi un şantier al noului spital, care e posibil să duduie doldora de muncitori, îşi pot face o impresie plăcută asupra modului în care puterea locală îşi face datoria faţă de cei ce au votat-o. Şi, vorba aceea, dacă nici puterea noastră locală nu e specialistă în câştigarea de capital electoral din orice sursă posibilă, atunci cine oare să mai fie? De altfel strategia folosirii obiectivelor edilitare promise şi neterminate de ani şi ani, drept momeală electorală, ar putea fi una chiar inspirată. Puterea locală dispune acum de o pleiadă de astfel de obiective. Se pare că aceastea au fost puse pe lista de aşteptare tocmai pentru a fi utilizate la momentul oportun, adică în campania electorală din 2016.

Imaginaţia edililor noştri este într-adevăr fecundă! Aşa s-a întâmplat şi în cazul noului spital orăşenesc. Sinăienilor le-au fost arătate nişte planşe colorate, o splendoare! Păcat însă că şi acum, după mai bine de două decenii, deşi există fonduri, construcţia spitalului e încă în stand-by…

You may also like...

Leave a Reply