Pe strada Piaţa Unirii, şantierul s-a dezlănţuit: excavări, hârtoape, ţevi şi canale. Nimic definitiv…

Ne promisesem nouă înşine să nu mai abordăm nici un subiect legat de şantierul din centru. Nu de alta, dar am vrut să vedem cam cât le va fi de folos sinăienilor şi acest megalomanic proiect finanţat atât cu bani europeni, cât şi cu o sumă frumoasă din buzunarele sinăienilor.

STRADA PIAŢA UNIRII, VIS IREALIZABIL…

Dar nu ne putem abţine să nu întrebăm: ce se întâmplă oare pe strada Piaţa Unirii? S-a lucrat cu fervoare până după sosirea iernii. S-a spart, s-a pus la loc, s-a betonat, s-a nivelat cu pietriş. Deşi impracticabilă, strada părea gata, gata să-şi primească binemeritatu-i covor asfaltic.

ALTĂ ÎNTÂRZIERE, ALŢI BANI, ALTĂ POVESTE!

Din păcate am rămas cu iluzia. Strada nivelată şi pietruită nu era pregătită nici pe departe pentru a fi asfaltată şi dată în folosinţă pentru circulaţie. Au început din nou săpăturile. Betoanele turnate au fost sparte la loc. Pe strada Unirii măţăraie şi ţevile au ieşit iar la lumină. Cine ştie cât vom mai avea de aşteptat până în momentul în care bravii noştri constructori, atât de agreaţi de puterea locală, vor catadicsi să redea circulaţiei acest drum. Care, după cum spuneam, este foarte important pentru sinăieni, pentru agenţi economici şi turişti. Adică pentru Sinaia. Dar dacă e să luăm în calcul ce am văzut până acum legat de şantier, se vede din ce în ce mai clar că vom mai avea mult de aşteptat până la tăierea panglicii.

DSCN7785

Deşi succesiunea fotografiilor cu care ilustrăm materialul ar putea fi cea care pare firească, lucrurile nu stau aşa. La noi mai întâi se repară câte un drum, după care muncitorii vin şi sparg totul la loc. E un semn clar că se lucrează cu mare profesionalism. La fel s-a întâmplat şi pe strada Piaţa Unirii, la doi paşi de primărie. Fotografia din josul paginii, realizată cu mai multă vreme în urmă, ne arată drumul în cauză, gata pregătit pentru asfaltare. Acum totul a fost spart la loc şi decopertat. Un nou motiv de întârziere şi chin atât pentru pietoni, cât şi pentru traficul rutier. Şi, bineînţeles, alte sume risipite din banii sinăienilor contribuabili. Dacă am vorbi despre cine ştie ce străduţă uitată prin vreo margine de cartier, am mai putea înţelege. Însă strada Piaţa Unirii este foarte importantă în economia rutieră. E singurul drum care face legătura rapid între centrul oraşului şi varianta DN1. Din păcate, edilii noştri nu pun mare preţ pe asemenea fleacuri. În schimb ne dau promisiuni şi sfaturi: să avem grijă să facem întâi infrastructura subterană, ca să nu spargem drumul din nou!

You may also like...

Leave a Reply