Plimbările prin parc prezintă un risc imens

Dacă poetul necuvintelor Nichita avea probleme cu toamna şi o ruga să-i acoperi inima cu ceva, noi cu iarna avem şi mai mari probleme şi nu trebuie s-o mai rugăm de nimic. Ne-a acoperit deja cu omăt şi mai ales cu gheaţă aproape tot oraşul. Şi pentru că parcul Dimitrie Ghica face parte integrantă din acest întreg evident că şi aleile de promenadă au fost la rândul lor acoperite cu intemperiile iernii.

AVANTAJUL… PATINATORILOR!

Nu ne putem plânge că nu avem parte de un peisaj cât se poate de idilic. La noi în Sinaia totul e frumos! E încântător! Mai ales atunci când priveşti la pliantele cu localitatea noastră. Fie că eşti turist, fie că eşti localnic, dacă vrei să te plimbi prin parc ai de riscat. Avantajaţi sunt patinatorii. Vă veţi întreba oare de ce? Ei bine, pentru că pe cuprinsul tuturor aleilor s-a format un strat de gheaţă absolut consistent, în grosime de aproape o palmă. Riscul alunecării este la el acasă, motiv pentru care nimeni nu prea se mai încumetă să mai păşească pe aleile parcului. Să fie vorba de o idee nouă, de o extindere a patinoarului care deja funcţionează chiar la intrare?

ADMINISTRAŢIEI LOCALE NU-I PASĂ DE ASTFEL DE MĂRUNŢIŞURI EDILITARE…

Dacă e să ţinem cont de interesul pe care îl manifestă cei ce se află la conducerea urbei faţă de turismul sinăian, e greu de crezut că cineva va lua în calcul luarea de măsuri ferme pentru eliminarea neajunsului pe care îl prezentăm. Se pare că ai noştri depun o activitate neabătută, consecventă chiar pentru izgonirea turiştilor. Darămite să mai dea cu sare sau să deszăpezească aleile parcului astfel încât oamenii să se poată plimba pe acolo fără riscul de a cădea în nas sau de a-şi rupe oasele.

E MAI CIVILIZAT AFARĂ!

Bineînţeles că parcul e şi el folositor la ceva. Dar vara, când trebuie peisagistizat. Avem, vorba aceea, opt miliarde de lei de cheltuit pe floricele, iarbă verde şi grasă, tufănele, pomişori şi apă cu care să le stropim. Iarna nu avem decât să urmăm exemplul mai marilor noştri şi să ne ducem în străinătate. Cine ne obligă să ne plimbăm prin parc, riscând să alunecăm, vătămându-ne?

You may also like...

Leave a Reply