Politicianul săptămânii: Radu Savopol, un specialist al falimentului… altora?

Nu e nici o exagerare rău-voitoare în titlu! În 2011 ne-a trecut glonţul pe la tâmplă cu gaura financiară de la SC Sinaia Forever cu tot… Ne amintim de parcă a fost ieri! Puterea locală avea nevoie de politicieni pe care să se poată baza, iar Radu Savopol avea charisma necesară. Iată-l, aşadar, pe talentatul om de afaceri bucureştean sosit pe cai mari în Sinaia (unde nimeni nu-l descosea despre eventualele afaceri cu semne de întrebare derulate în capitală…)!
Nici nu a apucat să-şi pună bine în portofel noul buletin care-i atesta calitatea de sinăian, că ne-am şi trezit cu el într-un fotoliu de consilier local. Semn că mai marii noştri au dat o înaltă apreciere acestui politician de mare forţă!
Era firească şi o ascensiune. Aşa că Radu Savopol a preluat frâiele SC Sinaia Forever cu al ei mănos Cazino cu tot, ocupând funcţia de administrator. Cât de valoros a fost acest om politic pentru Sinaia reiese limpede şi din exerciţiul financiar al societăţii respective în anul 2011: datorii de aproape 10 miliarde de lei şi o pierdere netă de peste un miliard şi jumătate de lei (vechi)! Asta ca să nu mai vorbim de suma cu care SC Sinaia Forever era datoare la stat în momentul în care bravul nostru politician a fost debarcat de la conducerea societăţii, căci e vorba de cifre care depăşeşesc înţelegerea omului obişnuit.
Cel mai interesant ar fi pentru opinia publică să afle cât anume a produs Cazinoul la bugetul local şi cum de „managementul“ multor evenimente de aici era asigurat de societatea „Old Nick“? Poate face puterea locală un puseu de transparenţă şi ne spune exact despre ce interese discutăm în acest caz…
În loc de încheiere, rămânem doar cu gustul amar al constatării că Radu Savopol nu mai e acel erou din linia întâi a politicii sinăiene, care s-a zbătut, mereu la datorie, pentru binele oraşului şi al cetăţenilor.

You may also like...

Leave a Reply