Puterea locală ne bagă şi anul acesta pe gât… Evenimente încântătoare, cu de-a sila!

Nu vă fie teamă, stimaţi cetăţeni şi voi agenţi economici! Nici anul acesta nimeni nu va scăpa de binefacerile pe care le aduc unele manifestări „proprii” (de coşmar) de care puterea locală s-a ataşat mult prea tare. În luna iulie pe lista evenimentelor organizate de mai marii urbei pentru deliciul sinăienilor (şi al bieţilor turişti care chiar n-au nici o vină pentru că nu au drept de vot în Sinaia la alegerile locale!) se află şi un mult aşteptat raliu!

NICI ANUL ACESTA PUTEREA LOCALĂ NU NE IARTĂ!

Cetăţenii din zona centrală a oraşului, precum şi cei din cartierul Furnica, se vor putea bucura din plin de binefacerile pe care le oferă un oraş blocat pentru câteva zile, culminând cu weekendul. Concursul naţional de viteză în coastă va aduce cu sine nori de praf, fumul suav al eşapamentelor, încântătoarele pârâieli infernale ale motoarelor bolizilor de curse… Toate asezonate din plin cu imposibilitatea riveranilor traseului de a se deplasa pe stradă, văzându-se nevoiţi să-şi ducă şi autoturismele pe la neamuri sau prieteni pentru a le parca ca să nu încurce… marea cursă.

RALIUL E COMPLEX ŞI ARE MULTE ASPECTE…

Taxiurile, ambulanţa, pompierii etc. vor avea plăcerea de a încerca traseele ocolitoare. DN1 va geme din cauza traficului imposibil, transportul urban va crea senzaţii tari călătorilor, nemaiputând opri pe rutele stabilite, iar cartierul Platou Izvor va rămâne cvasi-izolat din pricina balamucului infernal de pe DN1. Turiştii îşi vor blestema marea inspiraţie de a veni la Sinaia chiar în weekendul cu raliu, plângând după banii aruncaţi, cu urechile ţiuindu-le din pricina zgomotului apocaliptic, cu ochii injectaţi şi plămânii sufocaţi de fumul benzinei arse, care atunci ţine loc de celebrul aer curat, pentru care Sinaia era renumită…
În final mai marii urbei – după o seară de gală la Cazino – vor mai bifa o manifestare reuşită în palmaresul plin de succese.

TOAMNA VINE CU COŞMARUL BÂLCIULUI!

În fiecare toamnă, la sfârşit de septembrie, Sinaia îşi mai pierde câte puţin din faima, eleganţa şi demnitatea ce au caracterizat-o de-a lungul vremii… Timp de aproape o săptămână oraşul se blochează din nou. De data asta la o scară ceva mai impresionantă decât la raliu. Circulaţia rutieră îşi pierde aproape orice semnificaţie! Timp în care chiciul, prostul gust şi nonvaloarea ajung să pună stăpânire aproape complet pe jumătate din oraş. Noroc de cei din cartierele limitrofe. Ei au posibilitatea să nu asiste la această adâncă scufundare a Sinaiei în cea mai neagră prăpastie a promiscuităţii. Totul va duhni din nou a sordid bâlci de provincie dintr-un uitat capăt de ţară. Cârciumile ambulante vor inunda (modernele) bulevarde centrale. Fum, mici, brânză, bere, ţuică şi manele, plus mulţimea de gură cască care, din nefericire, au falsa impresie (datorită lipsei acute a unei vieţi culturale în Sinaia) că, înfulecând mici în mijlocul drumului, participă la un… eveniment!

AGENŢII ECONOMICI, PRINTRE MARII PERDANŢI!

Nu ne referim aici la comercianţii momentului, care închiriază tarabe la bâlci. La preţurile prohibitive practicate de avida noastră putere locală pentru chirii ai impresia an de an că oamenii ăştia nu sunt negustori de bâlci, ci mari amatori de muncă voluntară. E vorba de comercianţii, agenţii economici propriu-zişi din Sinaia. Ei îşi văd în această perioadă într-adevăr puse în pericol afacerile. Dacă ne mai gândim şi la prejudiciile imense aduse de şantierul-mamut cu care puterea locală ne-a năpăstuit timp de mai bine de trei ani, alungând tot ceea ce se chema turist, atunci avem o imagine de ansamblu completă!

You may also like...

1 Response

  1. alex says:

    parca i va cum isi freaca mainile abia asteapta ai nostri patroni d restaurante sa scoata “parleala ” ..asa se fac averi cu preturi k “afara” si salarii de Romania ( de kkt)….

Leave a Reply