Alţii trebuie să aibă grijă de noi? Aşteptăm singurul giratoriu folositor din Sinaia

proiect giratoriu dn1

Apetenţa puterii locale pentru creearea de obstacole şi îngreunarea traficului rutier în centrul oraşului este un merit al acesteia care nu poate fi pus la îndoială nici de cel mai cârcotaş dintre noi! Dar în sfârşit vom avea parte la Sinaia şi de un sens giratoriu într-adevăr folositor. Acesta va fi amplasat chiar la ieşire din oraş, înspre Braşov. Acolo este o zonă critică şi nu de puţine ori s-au petrecut evenimente rutiere cu urmări destul de grave, între care blocarea traficului era cea mai neimportantă! Oricum, în accepţiunea puterii locale împânzirea carosabilului bulevardelor centrale cu giratorii şi insule de dirijare este o măsură excelentă pentru traficul rutier. Astfel, sunt descurajaţi vitezomanii şi este redus semnificativ numărul accidentelor rutiere ce au la bază excesul de viteză.

CUI FOLOSESC OARE JUSTIFICĂRILE?

Probabil mai marii noştri s-or fi simţind datori cu justificări pentru modul în care au reuşit performanţa perturbării grave a traficului din cauza giratoriilor… Dar am văzut cu toţii mai multe evenimente rutiere (unele care erau să se soldeze cu urmări din cele mai tragice!) petrecute din cauza giratoriilor şi a bârnelor din lemn separatoare de sensuri de circulaţie decât atunci când acestea nu ne blocau traficul!

SE CONSTRUIEŞTE SINGURUL GIRATORIU FOLOSITOR DIN SINAIA

De data aceasta şansa ne surâde. În ultima şedinţă a Consiliului local a fost aprobat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al oraşului Sinaia şi transmiterea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor, a terenului în suprafaţă de 111 2,46 mp situat în Sinaia pe DN1 la KM 125+250. Prin HG 16/2011 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţie “Modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN1, în sate lineare şi puncte negre“. Nu ştim dacă noi intrăm la categoria “sat“ sau „punct negru“ (mai degrabă!)… Cert este însă că în cadrul acestei lucrări se va realiza în sfârşit un sens giratoriu la ieşirea din oraş spre Braşov pe DN1! După cum se vede, primul pas a fost făcut. Noul giratoriu va fi construit de cei de la CNANDR! Din informaţiile noastre se pare că e vorba de o lucrare complexă, pentru care constructorul va dispune de nu mai puţin de 1112 metri pătraţi… Acum nu ne mai rămâne decât să aşteptăm ducerea la bun sfârşit a acestui proiect. Sperăm ca etapa de plimbări a hârtiilor, care a început deja, să nu fie foarte lungă. Pentru că, într-adevăr, în intersecţia respectivă un sens giratoriu ar reuşi să fluidizeze traficul şi să împiedice producerea de evenimente rutiere. Pe viitor poate se are în vedere şi construirea unui omolog al acestui giratoriu în intersecţia de la biserica Sf.Ilie.

You may also like...

Leave a Reply