De câte ori noile pavaje au fost sparte şi iar refăcute?Deja am pierdut şirul… Dar de plătit, plătim! N-ar fi mai ieftin să lăsăm trotuarele aşa, sparte?

Am intrat cam de multişor şi în 2015, dar edilii noştri încă se mai moşcăie să termine lucrările care au mai rămas de făcut pentru ca marele şantier de refacere a centrului să fie declarat închis odată pentru totdeauna. Evident, există interese electorale în această întârziere matusalemică a lucrărilor! Dar modul în care se lucrează este cel mai inedit aspect din toată această fabuloasă poveste edilitară!
Sinăienii n-ar trebui să uite că toată această refacere a centrului nu este realizată exclusiv cu bani sosiţi moca de la U.E. sau de la Guvern…

CINE ACHITĂ NOTELE DE PLATĂ?

Pentru lucrările de modernizare a centrului au fost folosite şi sume de la bugetul local, adică din banii sinăienilor contribuabili. Spre exemplu doar suma iniţială cheltuită din banii noştrii se ridica la peste treisprezece miliarde de lei vechi – nota bene: asta acum patru ani, în 2011! Care o mai fi situaţia acum, numai puterea locală ştie… Problema e că toate aceste bâlbâieli constructive, toate aceste gafe şi întârzieri costă bani în plus. Dar, vorba aceea, sinăienii sunt oameni înţelegători, au spirit de sacrificiu în astfel de cazuri şi s-au dovedit foarte buni platnici de-a lungul timpului.

…ŞTIAŢI CĂ?

Legat de subiect, doar în 2015 (dacă lucrările se vor finaliza anul acesta!) de la bugetul local vor fi cheltuite pentru şantierul din centru încă trei miliarde şi jumătate de lei! Banii reprezintă modesta contribuţie a sinăienilor, de „doar“ doi la sută, pentru vastul proiect VIA SINAIA, care a schimbat faţa oraşului din temelii! Chiar puterea locală afirma la un moment dat că de 50 de ani nu s-a mai văzut aşa ceva la Sinaia! Pe undeva avea mare dreptate, şi la propriu, şi la figurat… N-ar fi rău să se organizeze pariuri (cu câştig dublu pentru pensionari!): cine ghiceşte exact câţi ani vor rezista lucrările din centru? Raportat, fireşte, la câţi ani ne-am chinuit cu şantierul…

You may also like...

Leave a Reply