După atâţia ani de guvernare locală, cui îi mai pasă că avem… Şedinţe „de îndată”, cu aleşi locali grăbiţi şi proiecte de hotărâre studiate „pe genunchi“?

ordine de zi rectificare buget 1 rectificare buget 2

Tocmai când începusem să ne îngrijorăm ca nu cumva aleşii noştri să se fi lăsat iar pe tânjeală, iată că temerea ne-a fost spulberată într-o clipită. Cei pe care i-am votat să conducă destinele urbei s-au întrunit miercuri, 18 martie, la sediul proaspăt zugrăvit al primăriei, într-o şedinţă de îndată. Sperăm din tot sufletul ca sintagma „de îndată” – ceea ce în limba română sugerează o oarecare grabă – să nu însemne ceva pripit, întocmit pe genunchi, din dorinţa ca lucrurile să fie aprobate şi să de desfăşoare cât mai repede şi fără o analiză temeinică. Dar cum e greu de crezut aşa ceva, pentru că mai marii noştri ştim bine că sunt trup şi suflet pentru binele oraşului, nu ne rămâne decât să constatăm faptul că şi de această dată au fost luate în atenţie unele probleme majore ale urbei sinăiene. Dintre acestea unele îşi aşteaptă de foarte mulţi ani rezolvarea, lucru care, inevitabil, stârneşte interesul. Ordinea de zi, dat fiind că avem de-a face cu o şedinţă „de îndată”, nu a fost nici prea-prea, nici foarte-foarte, din punct de vedere al consistenţei. A cuprins un număr de şapte proiecte de hotărâre al cărui iniţiator a fost Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Subiecte fierbinţi, de mare interes pentru urbe

Unul din subiectele consistente ale şedinţei l-a constituit prima rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. E vorba de o chestiune legată de construirea noului spital orăşenesc Sinaia, obiectiv de mare importanţă, aşteptat de peste douăzeci şi ceva de ani de sinăieni şi de mulţi locuitori din localităţile învecinate. La această primă rectificae bugetară regăsim cifra de 722.000 lei. Suma este reprezentată de „subvenţiile acordate din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii către bugetele locale pentru finanţarea aparaturii medicale şi a echipamentelor de comunicaţii în urgenţă în sănătate”. Acest lucru rezultă şi din raportul de specialitate întocmit de serviciul venituri şi cheltuieli din cadrul primăriei sinăiene. Edilii noştri nu au făcut altceva decât să aprobe majorarea bugetului cu această sumă. În plus, e vorba de o co-finanţare de la bugetul local, adică din banii sinăienilor contribuabili, în valoare de 73.000 lei. Aceasta este destinată aceluiaşi subiect. Bineînţeles că puterea locală şi-a dat seama imediat de unde poate să facă rost de aceste 730 de milioane de lei vechi. I-a tăiat de la construirea noului spital. Cu asta am încheiat povestea şi toată lumea va fi fericită. Construirea spitalului a putut aşteptat 22 de ani, aşa că fără acest mărunţiş nu e nici cea mai mică problemă.

You may also like...

Leave a Reply