Puterea locală şi-a pierdut cumva… manualitatea? Banii destinaţi spitalului vor putea fi cheltuiţi în 2015?

Revine pe tapet problema construirii (o dată şi o dată) a noul spital orăşenesc. E firesc să ne punem din ce în ce mai des întrebări din mai multe cauze. Una o constituie o uriaşă întârziere, de peste 23 de ani, pentru finalizarea acestui obiectiv foarte important pentru locuitorii din Sinaia, cât şi pentru ceila din localităţile vecine.

Dacă nici cu bani nu se poate…

Anii trecuţi, pe lângă alte obiective edilitare de larg interes cetăţenesc, cum ar fi înzăpezirea artificială în creierii munţilor, am constatat că fusese luată în atenţie şi problema finanţării spitalului. Atunci când am observat că unii lucrători începuseră să dea târcoale ruinelor în cauză, am avut o tresărire şi am sperat, sincer, că se va întâmpla ceva bun în legătură cu acest subiect.

De data aceasta oare vor reuşi?

Cireaşa de pe tort a constituit-o apariţia gardului din PFL, împrejmuind ruina despre care am pomenit. Totul era strâns legat şi de faptul că se vehiculau anumite cifre deloc modeste, făcând o comparaţie, destinate începerii lucrărilor atât de mult aşteptate. Nu mică ne-a fost mirarea când, brusc, puterea locală a hotărât să dea o altă întrebuinţare sumelor respective. A existat şi o justificare ce i-a lăsat mască pe mulţi dintre sinăieni. Dacă n-am şti cum merg treburile la Sinaia am putea crede că e vorba de o glumă nesărată. În schimb, n-a fost aşa. Pur şi simplu mai marii urbei „nu au reuşit“ să cheltuie sumele destinate consecutiv demarării lucrărilor la spital. În rest, pentru alte obiective de investiţii foarte necesare, au reuşit cu vârf şi îndesat să cheltuie fondurile…

De ce acum lucrurile ar sta altfel?

Nu suntem experţi contabili şi nici nu ne-am propus să vă plictisim cu tot felul de date şi cifre. Vă vom reţine atenţia cu un amănunt care ne-a surprins oarecum. Pentru anul în curs, în rubricile bugetului local este cuprinsă o sumă cu mult mai mare comparativ cu cele din anii trecuţi referitor la construirea spitalului. Să credem că de data aceasta lucrurile vor sta altfel şi că edilii noştri vor reuşi să cheltuie această sumă extrem de mari până la sfârşitul anului? Şi e normal să ne punem o astfel de întrebare atâta timp cât anii trecuţi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Ori poate ca Sinaia să aibă o şansă în plus de data aceasta, având în vedere că 2016 este an electoral?

Un nou mandat i-ar motiva?

Păstrând firul poveştii, aceasta ar fi singura şansă logică fie doar şi pentru începerea măcar a lucrărilor. Pentru electorat ar putea constitui un „cârlig“ imens. Se va strădui oare puterea locală să facă ceva legat de obiectivul edilitar în cauză care aşteaptă de atâtea zeci de ani pentru a se folosi de el ca momeală electorală?

You may also like...

Leave a Reply