Atenţie şoferi! La intrarea pe bulevardul Ferdinand vă pândeşte giratoriul… groazei!!!

Constatam cu reală încântare, nu cu multă vreme în urmă, că într-adevăr se va petrece ceva bun pentru traficul rutier în localitatea noastră. Era vorba despre o hotărâre a consiliului local prin care se dădea undă verde C.N.A.N.D.R-ului pentru construirea unui sens giratoriu folositor. Acesta urma să fie amplasat la ieşirea din Sinaia, către amonte. Mai precis la intersecţia bulevardului Ferdinand cu „varianta DN1“, loc în care de-a lungul timpului s-au petrecut numeroase evenimente rutiere, unele cu urmări dintre cele mai grave.

O bucurie de scurtă durată

Entuziasmul n-a fost dat să dureze prea mult. Asta pentru că primim în continuare numeroase semnale asupra problemelor grave pe care le pune una din aşa-numitele insule de dirijare nou create de către bravii noştri edili odată cu lucrările şantierului de modernizare a centrului. Această adevărată piedică în calea conducătorilor auto este amplasată la intrarea pe bulevardul Ferdinand, la intersecţia acestuia cu străzile Aleea Peleşului, 13 Septembrie şi bulevardul Carol I. Deja bordurile împrejmuitoare ale acestei alveole din carosabil sunt dislocate de la locul lor. Motivul: numeroasele cazuri în care conducătorii auto se urcă efectiv cu maşinile peste obstacolul respectiv.

Teoria nu e totuna cu practica

Autorităţile locale motivau cu convingere necesitatea reducerii vitezei participanţilor la traficul rutier pe drumurile din oraşul nostru. Implicit acest lucru urma să ducă la o reduere colosală – cu aproape 90% – a evenimentelor rutiere. Din câte se vede, socoteala de acasă n-a semănat cu cea din târg. Pericolul producerii unui eveniment grav din cauza insulei de dirijare din imagine este foare mare. Ne rămâne doar speranţa…

You may also like...

Leave a Reply